Éjszaka ködös, napközben többnyire napos idő

Az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. Az éjszaka sokfelé képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, de északnyugaton, nyugaton helyenként tartósabban megmaradhat.

Hajnalban néhol szitálás is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak délnyugaton élénkül meg helyenként a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a hidegre érzékeny, tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talajmenti fagy is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon azonban lehet néhány fokkal hűvösebb is.

A légköri frontok a Kárpát-medencétől távol vonulnak. Egyelőre leszálló légmozgás biztosít csendes, nyugodt, csapadékmentes őszi időt. A szél sem támad fel. A ködfoltok megszűnését követően általában többórás napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet továbbra is meghaladja az ilyenkor szokásos értékeket. Érdemes tehát minél hosszabb időt a szabadban tölteni.

Pollenjelentés
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, az elkövetkező napokban a tüneteket okozó szintet várhatóan továbbra sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék, a csalánfélék, valamint az útifű pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.