Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A kardiológiai betegek részére kialakított egynapos ellátási egységet adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Szívgyógyászati Klinikáján.

A közlés szerint a klinikai központ által közel 40 millió forintból kialakított új kezelőhelyiség igénybevételével tovább rövidíthető a diagnosztikus katéterezési várólista, amely már eddig is Pécsett volt az országban a legrövidebb.

A PTE szívcentrumába diagnosztikus koszorúér-katéterezésre, pacemaker beültetésre és szívritmuszavarok elektrofiziológiai ellátására érkező betegek, illetve az orvosok, ápolók már használatba is vették az új egységet. Az ilyen kezelésekkel az éves szinten mintegy háromezer-kétszáz beteget ellátó szívgyógyászati klinika kapacitása a mostani fejlesztésnek, bővítésnek köszönhetően jelentősen emelkedhet.

Fotó: 123rf.com

Cziráki Attila professzor, a klinika igazgatója megjegyzi: az új egységben a beavatkozásokat egynapos ellátás keretében végzik, így a betegek mindössze rövid időt kénytelenek csak otthonuktól vagy munkahelyüktől távol lenni. Az új egység átadása révén – a klinika fekvőbetegrészlegének szabad ágykapacitásai – más betegek számára gyorsabb fekvőbetegosztályos felvételre adnak lehetőséget.

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke hozzátette: az egynapos ellátási egység “európai színvonalú infrastruktúrában, exkluzív környezetben tudja fogadni a betegeket”.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.