Egy nap az önkéntes segítségnyújtásért

A társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás, hátrányos helyzetű csoportok segítése mindig kulcsfontosságú volt a L’Oréal életében.

Minden év júniusában egy napon a dolgozóknak lehetősége van önkéntes alapon csatlakozni, energiájukat, elhivatottságukat adni különféle jótékonysági programokhoz. Ez a nap az önkéntes segítségnyújtás napja. Az idén a dolgozók két programhoz csatlakozhattak: hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséhez és családok átmeneti otthonában játszóteret, kertet építettek.

onkentes_1

Együtt az otthonukat elveszetett családokért

A L’Oréal munkatársai egy budapesti Családok Átmeneti Otthonát fenntartó alapítvány munkáját segítették, nehéz helyzetű, otthon nélkül élő családok mindennapi életét igyekeztek könnyebbé tenni az itt élő sok kisgyermek számára egy játszótér kialakításával, építésével, valamint a kert rendezésével, szebbé tételével. Emellett az otthonban lakó anyák és nők számára a cég smink és fodrászati tanácsadást nyújt.

onkentes_2

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekekért

Az önkéntesek egyik csoportja a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével Heves megyei gyermekotthonokban lakó gyermekekkel töltötte a napot. A Pétervásárán működő Gyermekotthon folyamatos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, mely ellátást biztosít az ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti, vagy tartós nevelésbe vett gyermekek számára 3-24 éves korig.

onkentes_3

A cél olyan gyermekek nevelése, akik testileg, érzelmileg, értelmileg és erkölcsileg megfelelően fejlettek, és képesek az önálló életre. A gyermekek jó része különleges bánásmódot igénylő, fogyatékkal élő, tanulási nehézségekkel, magatartászavarral, pszichés problémával küzd. Nekik szakemberek segítenek a beilleszkedésben, problémáik leküzdésében. Rendszeresen járnak szakorvoshoz, valamint pszichológus és fejlesztő pedagógus foglalkozik velük.

A Gyermekotthonban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki képességeinek megfelelő képzésen vegyen részt, megfelelő iskolában tanuljon, illetve tovább tanuljon, és lehetőség szerint szakmát szerezzen.

A L’Oréal önkéntesei a gyerekekkel a Tropicariumban, majd budapesti városnézéssel töltötték a napot, ahol izgalmas közös programok keretében igyekeztek élményekben gazdaggá varázsolni a napot.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.