Csapadékmentes napos idő

Pénteken napos, időnként fátyolfelhős idő lesz, csapadék nem várható.

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens déli felén még tartja magát a csendes, kora őszi, kellemes idő. A délutáni órákra a 45. szélességi körtől délre eső területeken – anticiklonális hatásoknak köszönhetően – a sok napsütés hatására 24 és 28 fok közé melegszik fel a levegő. Európa északi részének időjárását ugyanakkor döntően egy Norvég-tenger feletti középponttal örvénylő ciklon alakítja.

Észak-, Északnyugat-Európában gyakran erősen felhős az ég, a Benelux államokban többfelé esik az eső, záporeső. A Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten, a balti államok térségében, illetve az Urál előterében hűvös az idő, a hőmérséklet csúcsértéke csupán 9 és 14 fok között változik, de a sok felhő miatt éjszaka mérsékelt a lehűlés.

A Kárpát-medence időjárását egyelőre még enyhe levegő alakítja. Péntek estig egy északon elvonuló hidegfront érintőleges hatásával számolhatunk, ez a front még lényeges lehűlést nem hoz térségünkbe.

Várható időjárás péntek estig:

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan napos idő várható, északkeleten szakadozik, ritkul lassabban a felhőzet. Estétől nyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd hajnaltól csökken a felhőzet, legfeljebb északon lehet néhol gyenge eső, zápor.

Pénteken napos, időnként fátyolfelhős idő lesz, csapadék nem várható. Kezdetben a Kisalföldön helyenként megerősödik a déli szél. Éjszaka a szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon megerősödik.

Pénteken napközben mérséklődik a légmozgás, majd délnyugatira fordul a szél, és a Kisalföldön több helyen megélénkül. Hajnalban délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben a gyengén felhős, szélvédett területeken foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 24 fok között valószínű.

Forrás: