Családi dráma – Éber kómában fekvő férjét akarja megmenteni a kismama

Ha egyhetes kislánya fotóját látja, mintha beszélni próbálna, máskor pedig nagyokat sóhajt – éber kómában lévő férjét szeretné németországi terápiára vinni egy hajdúböszörményi asszony. Raliversenyző párjának megállt a szíve, négyszer élesztették újra idén májusban. A család abban bízik, hogy a külföldi kezelés javíthat az állapotán.

A pocakját simogatja, amitől rögtön megnyugszik Janka baba. Csak a mamája lehet mellette, ő babusgatja az egyhetes kislányt. Az édesapja hónapok óta kórházban van.

“Én ezt a boldog babavárást nem ismerem, hogy ez milyen lehet” – mesélte könnyek között Szilágyi-Parti Kriszitna. Az édesanya 11 hetes kismama volt, amikor jött a sokkoló hír: párját mentőhelikopter vitte kórházba. Megállt a szíve, négyszer élesztették újra. A családja mellett a raliverseny volt a 30 éves fiatalember legnagyobb szenvedélye. Több bajnokságot nyert navigátorként.

Májusban is versenyre készültek, pályabejáráson voltak csapattársával, amikor minden előjel nélkül rosszul lett. Kómába esett, élet halál között volt, de párja szerint akkora az élni akarás férjében, hogy idővel le tudták venni a gépekről, és már a debreceni kórházban ápolják. Azonban mozogni, beszélni képtelen. Éber kómában van.

“Látjuk rajta, és nővérek, orvosok is azért visszaigazolják ezt nekünk, hogy nem csak mi vagyunk elfogultak, mint családtagok, hanem igenis vannak olyan jelek, hogy valami pici kis kommunikációra ad jelet” – mondta Krisztina.

Például ha a közös a fotókat mutatják neki a kórteremben, Krisztina azt vette észre párján, hosszasan bámulja azokat, ha pedig a babafotókat látja, mintha beszélni próbálna.

“Ott van ő belül, csak be van zárva és nem jön ki. Semmi, amit mi értenénk” – tette hozzá.

Talán ez változhat: Ricsi felépülését egy intenzív rehabilitáció segítené. Felesége azt mondja, Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadni tudnák férjét. Németországban viszont igen, akár 3 héten belül. A nyolchetes terápia költséges: 40 millió forintba kerül. A felesége minden esélyt szeretne megadni szerelmének, hogy jobban legyen, de ennyi pénzt a család nem tud előteremteni, ezért hálásak minden segítségért és remélik, egy nap Ricsi újra velük lehet.

Ha szeretné segíteni az édesapa felépülését, ide utalhat: Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszáma: OTP Bank 11738008-21504798 Ha külföldről utalna: IBAN: HU43117380082150479800000000 BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB

Olvasd el ezt is!

Élet-halál között, kómában fekszik a Sztárban Sztár leszek! versenyzője

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.