Csak lassan heverjük ki a hőséget

Ma az átvonult hidegfront mögött már frontmentes, igazi nyári idő várható, rekkenő hőség nélkül. A rendkívüli hőhullámot követően kissé pihenhet a szervezet, a napi átlaghőmérséklet jelentősen csökken.

Hétfőn nem érkezik front a térségbe, és az egy napja átvonult hidegfront sem vált már ki markáns panaszokat az arra érzékenyeknél, így átmenetileg megpihenhet a szervezetünk. A délutáni hőmérsékletek a kellemes tartományban alakulnak, az éjszakai felfrissüléseknek köszönhetően már mentesülünk az extrém hőterheléstől. Reggel tanácsos jól átszellőztetni a lakást, lehűteni a belső tereket, ezzel is felkészülhetünk az esetlegesen következő melegebb napokra. A falak rendkívül átmelegedtek a hosszúra nyúlt hőhullám alatt, akár több alkalom is szükséges a helyiségek tartós felfrissítéséhez.

napsutes5

Az immunrendszer erősítése elengedhetetlen a nyári időszakban is, ezt friss idénygyümölcsökkel tehetjük meg a legjobb módon. A szilva és az őszibarack remekül beilleszthető a mindennapi étrendbe, ráadásul magas vitamintartalommal bírnak. Rosttartalmuknak köszönhetően az emésztést is elősegítik, ezzel is segítve szervezetünk tehermentesítését.

Nem muszáj szenvedni az időjárástól! Kattintson ide!

A hőség idején jellemzőek voltak az alvászavarok, de a hidegfront mögött most többen tapasztalhatják, hogy mélyebb, pihentetőbb az éjszakai alvásuk, a felgyülemlett alváshiányt is le lehet vezetni. Minderre rásegíthet egy kis levendulaolajjal – párologtasa a hálószobában lefekvés előtt. Ma az élénk szél egyeseknél nyugtalanságot okozhat, de inkább hűsítőnek érezzük a nagyon meleg napokat követően. A nap elején ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, ezeket kímélő tornával mérsékelheti: egy könnyű tehermentes átmozgatás is megfelelő ilyenkor.

A napos tájakon a déli órákban erős UV-sugárzás érheti a bőrt, elengedhetetlen a megfelelő védekezés. Legalább 30-es, az érzékenyebb bőr esetén 40-es faktorszámú fényvédőket alkalmazzon.

A pollenterhelés kissé ismét erősödik, már tartósan jelen van a parlagfű virágpora is a levegőben.

A közlekedésben gyakran zavaró lehet a vakító napsütés, de markáns hatás többnyire nem érvényesül.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.