COVID – Teljesen felfüggesztették a tömegközlekedést

Parkokat zártak be hétfőn és teljesen felfüggesztették a tömegközlekedést Peking azon részein, ahol a legtöbb COVID fertőzöttet regisztrálták az elmúlt napokban.

A kínai fővárosban a járvány gócpontjaiként jelenleg a keleti részen fekvő Csaojang, valamint a város központi részétől délnyugatra fekvő Fangsan kerületet tartják számon.

A mintegy 3,5 millió embernek otthont adó Csaojangbanban és a vele északkeleti irányban szomszédos Sunji kerületben otthoni munkavégzést rendeltek el, a Peking más részein élőket pedig a városrészek elkerülésére szólították fel. A tömegközlekedés Csaojangban határozatlan ideig szünetel, és a város egyéb részein is felfüggesztettek egyes buszjáratokat, továbbá metróállomásokat zártak le. Hétfőn a Csaojang és Sunji kerületben található parkokat is bezárták. A vendéglátóhelyek és a különböző szolgáltatásokat nyújtó üzletek zömének már a hónap eleje óta szüneteltetni kellett a működést, éttermek csak kiszállításra vehetnek fel rendelést, élelmiszerboltokba pedig csak 48 órán belül készült, negatív vírusteszteredménnyel engedik be az embereket.

COVID, orvos, ápoló, maszk

Foto:123rf.com

Miközben az április 22. óta tartó járványhullám során Peking teljes lakosságát már három körben tesztelték, a Csaojangban élők számára hétfőn fejeződött be a második, három egymást követő napon át tartó tesztsorozat.

A pekingi egészségügyi bizottság hétfői közlése szerint a városban az elmúlt egy nap során 49 új fertőzöttet azonosítottak. Április 22. óta ezzel az összes helyi fertőzéses eset száma meghaladta a 760-at a kínai fővárosban.

Az április eleje óta vesztegzár alatt álló Sanghajban a napi esetszám továbbra is csökkenést mutatott: hétfőn 3947 új fertőzöttről számoltak be, közülük 322 embernél jelentkeztek a Covid-19 tünetei. A vesztegzár feloldásának előfeltétele az lenne, hogy a vírus terjedését teljes mértékben megszüntessék a városban – vagyis a karanténközpontokon kívül ne azonosítsanak újabb fertőzötteket.

Olvasd el ezt is!

COVID – Ettől hatékonyabb lehet a védőoltás

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.