Brutális jóslat a majomhimlő terjedéséről – Többmilliárd fertőzött várható?

COVID-járvány indulásakor is megjelentek elméletek, hogy várhatóan mennyi fertőzött lesz, és most, a majomhimlő esetében sincs másként.

Egy tavaly elvégzett tudományos szimuláció ugyanis a mostani helyzethez gyanúsan hasonló képet vetített előre: a majomhimlő aszerint 2022 május közepén jelenik meg egy „Brinia” nevű országban, míg a valóságban május 7-én azonosítottak először a briteknél.

A CNN-es Ted Turner által alapított Nuclear Threat Initiative (NTI) abból indult ki, hogy a vírust mesterségesen alakították ki egy biolaborban, ahonnan egy terrorszervezet rabolta el. De nem is ez a legelképesztőbb, hanem az, hogy az agresszívabb vírusvariánssal számoló szimuláció szerint a következő másfél évben a mesterségesen módosított majomhimlő világszerte elterjed, és mivel nincs ellene hatékony kezelés, több mint 3 milliárd embert fertőz meg, akik közül 270 millióan meghalnak.

majomhimlő

Fotó: 123rf.com

A még vadabb feltételezések szerint idegen lények állhatnak a halálos kór mögött. A dolog nem is annyira mulatságos, ha belegondolunk, hogy korábban micsoda tömeghisztériát váltott ki hasonló álhírek terjedése. A legemlékezetesebb Orson Welles műve, a Világok harca, amiből az 1930-as években született új tömegmédia, a rádió kreált halálos félelmet. Az 1938-as Halloweenhez időzített rádiójátékban a Marsról érkezett támadók mesterségesen előállított mérges gázokkal kezdtek a földlakók pusztításába. Nem csoda, hogy valóságos pánik tört ki az Egyesült Államokban, hiába mondták be az egyórás műsor közben háromszor is, hogy csak regényadaptációt hallanak. Pedig akkor még a sokkal realisztikusabb televíziónak és a manapság egyre jobban terjedő, nevében is vésztjósló vírusvideóknak hírük se volt.

Bár a forgatókönyv a CNN-re hajazó GNN híre szerint most is fiktív, a szándék a valós figyelmeztetés: az újabb pandémia már a küszöbön van, ideje már most felkészülni rá.

“A biobiztonságban és a felkészültségben óriási rések vannak, emiatt a koronavírusnál súlyosabb fertőzés, például a majomhimlő mesterségesen létrehozott változata is elterjedhet világszerte”

– figyelmeztetett a szimuláció nyomán az NTI kereken fél évvel ezelőtt. És lám, a jóslatuk mára részben beteljesült, a hétvége híre volt, hogy immár a szomszédban kopogtat a vírus, Bécsben is találtak majomhimlős fertőzöttet.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Jön a majomhimlő elleni vakcina  

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.