Britek vallanak az olimpiáról

Az olimpiai megnyitó előtt mérhetően megugrott a britek érdeklődése a fővárosukban rendezett olimpiai játékok iránt. A többség szerint London szereplése sikeres lesz.

Bár tavasszal még csak visszafogott érdeklődést mutattak, a YouGov felmérése szerint az olimpiai megnyitó előtti napokban látványosan nőni kezdett a britek érdeklődése a sportesemény iránt. A márciusi közvélemény-kutatások szerint a megkérdezettek 44 százaléka mutatott érdeklődést a játékok iránt, amely érték a megnyitó előtti napokban már elérte az 51 százalékot.

A paralimpiai játékok vonatkozásában hasonló érdeklődést mértek: 34 százalékról 41 százalékra ugrott a kíváncsi, szurkoló britek aránya. A szakértők úgy számítanak, a brit sportsikerekkel párhuzamosan tovább fog nőni az érdeklődés.

olimpia1

A lekérdezés eredményei szerint a britek 53 százaléka a londoni olimpiai sikerességére számít. A korábbi játékokkal összevetve a megkérdezettek 49 százaléka szerint London sikeresebben teljesít majd, mint Athén tette ezt 2004-ben, míg 30 százalék gondolja úgy, saját fővárosuk jobb olimpiát rendez majd, mint Peking 2008-ban.

A felmérés során a britek kedvenc sportágaira is rákérdeztek. A válaszok szerint 72 százalék az atlétika, 46 százalék az úszás, 30 százalék a kerékpár versenyek iránt lelkesedik, de elég nagy az érdeklődés a műugrás és az evezés iránt is.

Maguk a válaszadók az atlétika és az úszás mellett a futball, a tenisz és a sportlövő versenyszámokban próbálnák ki magukat, valamint szívesen látná, ha az olimpiai versenyszámok közé felvennék a squash, a netball, a karate, a bowling, a vízisí vagy a golf sportágait is.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.