Beadták az első, BioNTech rák elleni kísérleti vakcináját

Megkapta egy melanomás beteg szombaton a BioNTech rák elleni kísérleti vakcináját, a BNT111-et, amit a vizsgálat során egy pikkelysömör kezelésére szolgáló gyógyszerrel, Libtayóval kombináltak.

Ezt a kombinációt 120 emberen tesztelik, hogy megtudják, a két anyag együtt mennyire hatásos és biztonságos. A vizsgálatot egyébként több uniós ország is jóváhagyta, így Spanyolország, Németország vagy éppen Lengyelország. 

A melanóma a bőr, festéket termelő sejtjeinek rosszindulatú burjánzása, nem csak a bőr, hanem az egész emberi szervezet daganatai közül is az egyik legrosszabb indulatú daganattípus. Hogyan ismerhetjük fel? 

Melanóma: melyek a tünetei és hogyan kezelhető?

Özlem Türeci, a BioNTech társalapítója arról beszélt, hogy sikerült bizonyítaniuk az mRNS-vakcinákban rejlő lehetőségeket a koronavírus ellen, és ezzel szeretnék az immunrendszer erejét használni a rák és a fertőző betegségek ellen is. Kiemelte továbbá, hogy a rák is globális egészségügyi problémát jelent, talán még a jelenlegi világjárványnál is súlyosabbat. 

A vállalat célja, hogy a lehető leggyorsabban kifejlessze termékcsaládját a rákos megbetegedésekre, és még több vakcina juthasson el a klinikai tesztelés végső szakaszába, hogy az oltóanyagok mielőbb piacra kerülhessenek. 

 

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Jáger László

  Ez igazán az örömhír!!
  Még a hülyének is +éri beadatni!!!
  Csak ennyi
  Várjuk az eredményt

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.