Allergia gyógyítás – gyengéden

A homeopátia kitartó bajtársunk lehet az allergia kellemetlen tüneteinek kivédésében. Érdemes kipróbálni a természetes gyógyszereket a tünetmentesség érdekében.

Az allergiás betegségek döntő többsége azokon a szerveinken jelentkezik, amelyek a külvilággal közvetlen kapcsolatban állnak.

Ilyen a bőr, az orr nyálkahártyája, a szem és a légutak. Ahány allergiás, annyi tünet. Krákogunk, tüsszögünk, könnyezünk és egyiknek sem örülünk. Gyorsan kell a segítség, mert a trombitáló titkárnőnél csak egy tüsszögő mennyasszony érzi magát rosszabbul.

A homeopátiás szerekkel gyógyítani lehet az allergiát, de ezt tünetmentes időszakban, általában télen kell elkezdeni. Ha már itt az allergiaszezon, egyéni szereket lehet választani, melyek gyorsan hatnak. A homeopátiás bogyók a szervezet öngyógyító rendszerét serkentik, ezért biztonságosan adhatók kisgyermekeknek és kismamáknak is.

allergia

Az allergiára a típusától függően létezik általánosan szedhető homeopátiás szer is, mely általában az allergiát kiváltó anyag hígítása.

Az istenek eledele gyom kivitelben

A parlagfű (latin nevén: Ambrosia artemisiifolia) az egyik legalattomosabb gyomnövényünk. Leggyakrabban utak és vasúti sínek mentén, parlagon hagyott ter

ületeken, nem megfelelően gyomirtott, és bolygatott földeken fordul elő. A meleg éghajlatot, a fényt, és a nyári csapadékot kedveli.

pollenallergia_vegleges6A parlagfű pollen két fő allergénje az Amb a I és Amb a II. A légutakba kerülve a nyálkahártyát ingerli, szemgyulladást okoz. A parlagfű pollenre allergiás népesség évről évre nő, a kilencvenes évek végére azonban már megközelítette a 30%-ot. Ha parlagfűre jelentkezik az allergia, a parlagfűből készült szert, az Ambrosia-t szedni, közepes hígításban. A virágzás alatt végig szedhető, kiegészítve a személyre szabott tüneti szerrel.
Ha többféle virágporra érzékeny az orrunk, a virágporokból hígított Pollens készítmény lesz a megfelelő segítség. Napi 1×5 golyó szedhető közepes hígításból.
Nem csak a virágtól tüsszöghetünk
Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb.

Az allergiás tüneteket csökkenti az antihisztamin hatású Histaminum. Heti 1×10 golyó szedhető a magas potenciában a teljes szezon alatt. Erős rohamnál, tüsszögésnél, ödémánál napi 2x3x5 golyóra emelhető az adag.

Ha viszket és könnyezik a szem, a szemvidító fűből készült Euphrasia sokszor segít. A viszkető orr gyakori szere a Sabadilla.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.