A változatos szex gyönyörködtet

A tengeren túlon igen változatos szexuális életet élnek, mely között szerepel az orális, az anális, a vaginális szex, valamint a társas maszturbációi is.

A felmérés azt is megállapította, hogy a serdülők felelősségteljesebben viselkednek, mint azt róluk tartják, 70-80 százalék számolt be gumióvszer használatáról utolsó szexuális együttlétük alkalmával.

Debra Herbenick kollégáival az Indianai Egyetemen megállapította, hogy az amerikaiak ritkán ragadnak le egyféle szexuális aktivitásnál. A leggyakoribb még mindig a vaginális közösülés, de ezen kívül is igen sokfajta a szexuális együttlétek módja. Persze, ez egyénenkénti változatosságot mutat. A tanulmány a The Journal of Sexual Medicine című lapban látott napvilágot, és a Church & Dwight kondomgyártó cég támogatta.

Az internetes kérdőív segítségével mintegy hatezer, 14 és 94 év közötti tizenévest és felnőttet tanulmányoztak. A tanulmány főbb következtetései között szerepel, hogy egy szexuális együttlét alkalmával általában több aktusra is sor kerül. Míg a férfiak mintegy 85 százaléka gondolta úgy, hogy partnere a legutolsó alkalomkor orgazmust élt át, addig a nők valójában csak mintegy 64 százalékban jutottak el a csúcsra az utolsó összebújáskor.12287Míg a férfiak inkább a vaginális szex során elégültek ki, addig a nőknek ehhez változatosabb szexuális aktivitásra volt szükségük. A téma szakértője, Pepper Schwartz, a Washingtoni Egyetem (Seattle) professzora szerint a tanulmány ismét rávilágított a férfi és a női orgazmus közötti különbségekre.

A felmérés szerint házasságban élő párok esetén négy esetből egyszer használnak gumióvszert, mely főként a fekete és a latin-amerikai származású pároknál terjedt el. A legalacsonyabb a kondomhasználat aránya a 40 év felettiek között. A felnőttek és a tizenévesek szerint nem befolyásolta a szexuális aktus élvezeti értékét a kondomhasználat ? köszönhetően annak, hogy a mai óvszerek fejlettebbek, mint a régebbiek.

A közhiedelemmel ellentmondásban, a tizenévesek többsége nem csinálja fűvel-fával: a 17 évesek 40 százaléka számolt be egy éven belül vaginális aktusról, de csak 27 százaléknak volt szexuális élménye az elmúlt három hónapban. A férfiak és nők 8, illetve 7 százaléka vallotta magát azonos, vagy mindkét nemhez vonzodónak. Viszont a korábbi becsléseknél magasabb arányban, a nők 30 százaléka számolt be szexuális aktushoz kapcsolódó fájdalomról.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.