72 óra kompromisszum nélkül

Három nap az önkéntes segítségnyújtás jegyében. A kezdeményezés célja, hogy amelynek célja, hogy országszerte segítő kezet nyújtson a rászorulóknak.

Magyarország fiataljait várja önkéntes segítségnyújtásra október 13. és 16. között az Ökomenikus Ifjúsági Alapítvány 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális kezdeményezése, amelynek célja, hogy országszerte segítő kezet nyújtson a rászorulóknak.

A vállalkozó szellemű fiatalok számára az idei a negyedik alkalom, hogy három teljes napon át szociális, karitatív, ökológiai, valamint építő tevékenységükkel segíthetik az ország különböző vidékein élő rászorulókat. Az előző évben 19 megyében és közel száz városban segédkezett a kezdeményezés alkalmából összegyűlt 4500 fiatal. Az idei akcióra ez idáig 8 ezren jelentkeztek – olvasható a szervezők MTI-hez eljutatott közleményében.

A tervek szerint a 10-12 fős csoportokat alkotó, 15 és 30 éves kor közötti fiatalok körülbelül 140 településen fognak tevékenykedni. Az önkéntesek vak gyermekeknek szerveznek kirándulást, játszótereket építenek, emlékműveket tesznek rendbe, kerítéseket festenek, idősek otthonában adnak műsort és templomdombi lépcsőépítésben segédkeznek.

shutterstock_724941731

A program nyitóünnepsége október 13-án lesz a budapesti Bazilika előtt. A délután öt órakor kezdődő rendezvényt a Bolyki Brothers tagjának, Bolyki Balázsnak a Soul & Gospel kórusa színesíti. Az ünnepélyes megnyitón egyházi személyek – Szontagh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője, a budai gyülekezet lelkipásztora, Schmidéliusz Gábor evangélikus lelkész és Szűcs Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkésze – köszöntik a megjelenteket. A résztvevők ekkor kapják meg a következő három napban végzendő önkéntes feladatukat, és emellett lesz véradás, valamint mécses flashmob is.

A kezdeményezés védnökei között a három egyház vezetői – Erdő Péter bíboros, Bölcskei Gusztáv református és Szemerei János evangélikus püspökök – mellett közéleti személyiségek is sorakoznak, köztük Bombera Krisztina, Süveges Gergő és Horváth Gergely televíziós és rádiós műsorvezetők, Lackfi János költő és Böjte Csaba ferences szerzetes.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.