20 milliós adomány az újpesti Károlyi Sándor Kórháznak

20 millió forint értékben adományozott laboratóriumi eszközöket az újpesti gyógyszergyár a Károlyi Sándor Kórháznak. A műszerek a kórház laboratóriumaiban a gyorsabb betegellátást teszik lehetővé.

Az eszközök ünnepélyes átadásán Christophe Gourlet, a Sanofi Gyógyszergyár vezérigazgatója elmondta: „Elsősorban a folyamatos betegellátás segítésére alkalmas berendezéseket adunk ma át. Külön öröm számunkra az, hogy ezzel is a nekünk otthont adó közösséget támogathatjuk.” – tette hozzá.

Az adományokért Dr. Hollósi Antal orvosigazgató, országgyűlési képviselő mondott köszönetet, aki elmondta, hogy pár évvel ezelőtt még a  kórház megmaradása volt a tét, most pedig már fejlődni is tudnak. A Sanofitól kapott berendezések összértéke közel 20 millió Ft, melyeket a kórház a jelenlegi gazdasági helyzetében biztosan nem tudott volna saját erőből megvásárolni.

Ezek használatával nagyban növelhető a szövettani minták (akár műtét közbeni) feldolgozásának hatékonysága, a betegeknek kevesebbet kell majd várniuk a leleteikre. Az új laboratóriumi eszközök nagy segítséget nyújtanak az oktatásban is, hiszen a Károlyi Kórházban magas színvonalú rezidensképzés folyik.

k%25C3%25B3rh%25C3%25A1z3

Wintermantel Zsolt polgármester kifejtette: „20 éve küzdünk azért, hogy javítsuk Újpesten az egészségügyi ellátás színvonalát. Nem könnyű feladat ez, de Újpest ismét megmutatta, hogy itt egy erős közösség él, amely összefogással képes a legnehezebb helyzetekből is kiutat találni.

Az elmúlt két év alatt nagyon nagy eredményt értünk el: sikerült átvennünk és nagyrészt felújítanunk a Szakorvosi Rendelőintézetet. Mindez az újpestiek, a közösség sikere. A mai napon ismét arra láttunk példát, hogy a párbeszéd, az összefogás az újpesti vállalkozásokkal komoly eredményeket hozhat.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.