10 könnyen orvosolható szülői tévedés

A gyerekek sokba kerülnek. De nem mindegy, mennyire. Az alábbiakban a tíz leggyakoribb ? főleg elsőgyerekes szülők által elkövetett tévedés olvasható.

1. A gyerekszobát sokan úgy rendezik be, mintha egy katalógusból vágták volna ki, pedig az is elég, ha néhány családi képet szép keretbe foglalva felhelyezünk a falra.

2. Gyakori hiba, hogy olyan barátoktól fogadunk el tanácsot, akik teljesen más életstílusban élnek, pedig egészen másfajta babakocsit igényel, aki főleg autóval közlekedik, mint aki többnyire gyalogol. Inkább ne a hozzánk legközelebb álló barátok tanácsát fogadjuk meg, hanem a mienkhez leginkább hasonló életmódot folytatókét.

3. Sokszor az anyukák túl korán akarnak visszatérni a munkájukhoz, pedig az újszülött érkezése után gyakran fáradtak, kimerültek, ezért érdemes több időt hagyni a visszaállásra.

4. Ahelyett, hogy bébiszittert fogadnánk, vagy fizetnénk a családi napközit, sokkal költségkímélőbb más szülőkkel összefogva felváltva vigyázni egymás gyerekére.

5. A gyerekünk biztonsága mindennél fontosabb, így lehetőleg ne a kiságyon, autósülésen vagy etetőszéken spóroljunk.139156. Ne adjunk ki pénzt teljesen felesleges dolgokra, mint amilyen a törlőkendő-melegítő vagy a Swarovski kristállyal kirakott cumi.

7. Ne vegyünk túl sok dolgot már terhesen, amikor még azt sem tudjuk, milyen lesz a kisbabánk, a csörgőért vagy a plüssállatokért fog-e rajongani, kedveli-e majd a zenélő játékokat, vagy sírva fakad tőlük.

8. Bizonyos játékokon ellenben nem jó spórolni. A fakanál, vagy a pénzzel töltött műanyag palack nincs gyerekbiztonsági szempontból bevizsgálva, így jobb nem kockáztatni.

9. Bár senki nem szeret a halálra gondolni, azért érdemes időben megkötni életbiztosításunkat és elkészíteni végrendeletünket, hogy ne az esetleg bekövetkező tragédia idején kelljen kapkodva döntéseket hoznunk.

10. Ne várjunk túl sokáig azzal, hogy gyerekeinket is bevonjuk a pénzügyekbe. Legyen saját zsebpénze, amelyet hasznos dolog négy részletben gyűjteni. Egy rész a megtakarítás, egy rész a költőpénz, egy része jótékonysági célra mehet, a negyedik rész pedig a befektetés. Így gyerekünk felnőtt korára már megtanul helyesen bánni a pénzzel.

További tanácsok Kimberly Palmer új könyvében olvashatóak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.