Új spinning őrület – Tekerj a víz alatt!

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a legújabb vízi sport-őrület, az aquaspinning, melynek lényege, hogy egy vízbe süllyesztett biciklin kell tekerni az alakformálás érdekében.

A spinning edzések évek óta népszerűek, nyáron azonban nem sok kedve van az embernek egy fülledt edzőterembe edzeni, ilyenkor inkább a vízpartra vágyunk. Tulajdonképpen erre a problémára tökéletes megoldás az új edzésforma, a vízalatti spinning, mely egyre népszerűbb Európa szerte.

Mostanra Franciaországban, Olaszországban, Németországban és itthon is hihetetlen népszerű. Természetesen az Egyesült Államokban szintén reflektorfénybe került, néhány héttel ezelőtt ugyanis megnyitotta kapuit az első aqua stúdió New Yorkban.

Az edzés során a szobabicikli a medence aljára van süllyesztve, a magasság állítható, így tekerhetünk vállig érő vízben, vagy azt is lehet, hogy csak a lábunk ér bele.

sport_katt8

A víz alatti edzésnek számos pozitív hatása van szervezetünkre, az ellenállást nem lehet állítani, hiszen azt a víz szolgáltatja. Alapvetően sérült sportolók rehabilitációjára találták ki. A tréningen ugyanúgy, mint a hagyományos spinning órák esetében lassabb és erőteljesebb szakaszokat kell váltogatni.

A vízben végzett mozgás kíméletesebb a szárazföldinél, ezért ízületi panaszokkal küszködők is végezhetik, tökéletes azok számára, akik a comból, vagy popsiból szeretnének fogyni, mert az alsó végtagokat mozgatja meg a leginkább, javítja az állóképességet, és akár 600-700 kalóriát is el lehet vele égetni egy-egy edzés során.

Forrás: