Torna a vízben – mire jó az aqua fitness?

Tudtad, hogy futó atléták edzéstervében szerepel a vízi futás is? És azt tudtad, hogy a csontritkulásban szenvedőknek, valamint a különböző sérülésből felépülők 80%-ának aqua órát javasolnak az orvosok?

Illetve azt, hogy a túlsúllyal rendelkezők egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb testsúlycsökkentő módszere lehet? Biztosan érezted már Te is, hogy a vízben teljesen más lelkiállapotba kerülsz. Ez a közeg képes megnyugtatni, testileg-lelkileg feltölteni és levezetni a stresszt. Ráadásul felfrissülést nyújt a szokásos, néha monoton aerobik órák után. Szinte észrevétlenül mozgatja át az egész testünket.

És hogy milyen jótékony hatással bír az aqua fitness?

  • Megterhelés nélkül mozgat át tetőtől talpig, hiszen a sűrű közeg sajátos jellege miatt a kemény edzés ellenére is védve maradnak az ízületeink
  • Izmaink rugalmasak lesznek
  • Javul az anyagcserénk és a keringési rendszerünk
  • Fejlődik az állóképességünk
  • Javul a tartásunk
  • Csökkentheti a vérnyomásunkat
  • Segít ízületi gyulladás esetén

Torna a vízben 02

Preventív jellege mellett a rehabilitációban betöltött szerepe is rendkívül fontos, így idősebbek, betegség után legyengült emberek is elkezdhetik, és látványos javulást érhetnek el.  Ráadásul állapotos kismamák számára is ajánlott, de természetesen előbb ki kell kérniük orvosuk véleményét, hiszen minden terhesség más és más.

Mivel számtalan probléma enyhítésére alkalmas, rendkívül fontos, hogy olyan szakember végezze az edzéseket, aki rendelkezik a megfelelő képesítésekkel.

„Az IWI nemzetközileg elismert Vízi Rehabilitációs Aqua Tréner  képzésén megtanulhatod, hogyan lehet a leghatékonyabban edzeni a víz segítségével, hogyan reagál az emberi test az ott fellépő erőkre és hogyan tarthatunk biztonságos és energikus aqua órát különböző eszközök és módszerek alkalmazásával. A képzés specifikuma, hogy megtanítjuk az adott betegségtípusokra, elváltozásokra leginkább ajánlott rehabilitációs és fejlesztő gyakorlatokat. Mindenkinek ajánlom ezt  képzést, aki szeret mozogni és új irányba terelni az életét” – mondta Ágó Renáta, pszichológus, aerobik edző, speciális populáció trainer.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.