Többet segít a séta fogyni vágyóknak, mint hittük volna

Sokan vállalnak szigorú fogyókúrát, hogy leadjanak néhány kilót, pedig egy kis séta segít abban, hogy kevésbé legyünk éhesek. Ennek eredményeként aztán nincs szükség koplalásra, mivel a napi kalóriabevitel különösebb erőfeszítés nélkül csökken.

A kutatás során vizsgált nők, akik nem mozogtak, harmadával többet ettek a büfében, mint akkor, amikor egy nagyot sétáltak előtte. Úgy látszik, hogy a mérsékelt mozgás, amilyen pl. a séta csökkenti az étvágyat, így a kalóriabevitel is csökken.

A Loughborough University munkatársai 12 nő hormonális, pszichológiai és viselkedésbeli reakcióit vizsgálták. Érdekelte őket, hogy miként reagálnak a testmozgásra és az ételmegvonásra. Az egyik alkalommal 3500 kilojoule-lal (kb. 836 kalóriával) csökkentették a bevitelt, és kilenc órán át figyelték őket. Este aztán svédasztalos vacsora várta őket, de nem sejtették, hogy mérésre kerül, mit fogyasztanak.

Egy másik alkalommal 90 percen át tempósan gyalogolniuk kellett a futópadon, amelynek során kb. 3500 kilojoule-t égettek. Ezután megint svédasztal várta őket, ehettek, ami csak jólesett. Érdekes módon itt ugyanazok a diétázó nők a harmadával kevesebbet ettek, mint korábban, amikor nem mozogtak a vacsora előtt.

Mindez azt sejteti, hogy a mérsékelt intenzitású testmozgás hatására csökken az étvágy, így a kalóriabevitel is, vagyis nincs akadálya a fogyásnak.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.