Őszi szünet – Milyen programoknak örülnének a gyermekek?

Állatkerttől a túrázásig

Ne tervezzünk túl, hiszen az őszi szünet alatt a gyermekek szívesen pihennek és játszanak azt, amihez kedvük van. Ám ha szívesen vinnénk őket programokra, íme néhány jó tipp.

Hamarosan őszi szünet? Érdemes előre tervezni, ha az iskola és az óvoda helyett mi magunk terveznénk programokat a gyermekeknek. Természetesen nem kell túlzásba vinni, a lurkók szívesen játszanak, pihennek otthon is ebben az időszakban, ám 1-2 szórakoztató hellyel érdemes feldobni az őszi szünet napjait.

Milyen jellegű programok jöhetnek szóba?

A fővárosban rengeteg lehetőség van arra, hogy a gyermekek jól mulassanak. A természet szerelmeseinek ott a Füvészkert sok érdekes látnivalóval, a Tropicarium, amely nagy kedvence a családoknak. Jó kikapcsolódás lehet a MiniPolisz Interaktív Gyermekváros, a Vasúttörténeti Park vagy a Csodák Palotája is – utóbbiban minden csemete érdeklődését felkelthetjük a természettudomány iránt.

Remek szórakozást és fejtörést ígérnek a szabadulószobák és természetesen ott vannak mindig lehetőségnek a gyermekek többségét magával ragadó állatkertek, kalandparkok is, melyekből vidéken sincs hiány. Ahogyan a makettparkokból sem, melyekkel nemcsak Budapesten találkozhatunk.

Fotó: 123rf.com

Nemcsak kreatív, érdekes helyek közül válogathatunk azonban. Őszi szünet idején is jó mókával szolgálnak a fürdők és termálfürdők, különösen, ha gyermekeknek való csúszdák, játékok is rendelkezésre állnak. A lurkók imádnak pancsolni, ezért ezek a programok hosszú órákra kikapcsolódást nyújtanak számukra.

A különféle arborétumok vagy az erdei vasút is kiváló szórakozás a gyermekeknek. Érdekesek lehetnek számukra a tanösvények, melynek keretében közelebbről megismerkedhetnek az állat- és növényvilággal.

Fotó: 123rf.com

Érdemes olyan programokat is kitalálni, amelyből a lurkók tanulhatnak, új dolgokat ismerhetnek meg. Ha például a szülők szívesen kirándulnak, túráznak, a csemetéket is bevonhatják az új helyek felfedezésébe.

Egy túra kitartásra nevel s egyben gyönyörű környezetben barangolhatunk. Számos szépséget és tanulnivalót rejt a város-, múzeum- vagy műemlék-látogatás, egy skanzen vagy egy barlangtúra is. Gyalogoljunk az erdőben, fedezzük fel környezetünket, menjünk fel a közeli kilátóba.

Ha van a közelünkben vár, erőd, kastély, az őszi szünet kiváló alkalom a meglátogatására – ezeken a helyeken általában külön gyermekprogramokkal is várják a családokat. Ráadásul az időjárás általában kedvez az őszi kiruccanásoknak: nincs sem túl meleg, sem túl hideg.

Az őszi-téli vírusos, bacilusos időszakban különösen fontos, hogy gondoskodjuk szervezetünk optimális működéséről. Az idei évben ez fokozottan igaz.

Kötelező vitaminok az őszi-téli időszakban

Tervezhetünk az őszi szünet időszakára egy jó báb- vagy gyermek-előadást is, s utána beülhetünk a kedvenc cukrászdánkba!

A mindennapokból könnyen kiszakíthat ugyanakkor egy még ismeretlen játszóház vagy játszótér is – azaz teljesen költségmentes lehetőségek is vannak, s általuk még jobban megismerhetjük környezetünket.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.