Néhány bizonyítottan hatásos alakformáló gyakorlat

Akár néhány kilónyi plusz súly is okozhat hosszú távon túlterhelést az alsó végtagokra, így csípőben, térdben és bokában fájdalmat idézhet elő. 

A nőknél jellemzően a comb és fenék a kritikus pont. Ha a túlsúly már jó ideje fennáll, akkor a fogyás ízületvédelem szempontjából is fontos, nem csak esztétikai kérdés!

Ülő életmód esetén ez a káros hatás tovább fokozódhat. Az alábbiakban nézzünk néhány lehetőséget, mivel is segíthetjük elő a comb-, és farizmok formálódását:

Alakformálás lépésről lépésre

Először néhány alkalommal csak sétálva tegyük meg a kigondolt távot. Ha ez terepen zajlik (emelkedő, föld talaj) akkor így is elég érezhető lesz néhány napig. A séta gyorsabb tempójú legyen, mint egy andalgás, de ne menjen át kocogásba. Néhány alkalom után a táv egy részét, felét, majd háromnegyedét fussa csak, majd fokozatosan az egészet megteheti futva. Legyen levezető séta, ne essen be futva az ajtón, majd üljön le. Kéz-és lábsúllyal futás kizárólag előképzett, rendszeresen, évek óta futó embereknek ajánlott.

szobabicikli

Foto:pixabay.com

Ha a futást nem szereti, szerezzen be egy szobabiciklit! Ma már alacsony áron megkapható üzletláncoknál, vagy aukciós oldalakon. Tévénézés közben is tekerhető, észrevétlenül eltelik a 30-40 perc, amíg kedvenc filmsorozatát, vagy a híradót nézi. Legjobb, ha folyamatosan változtatja az intenzitást, kezdje a tekerést lassan, majd gyorsítson be néhány percre, majd megint csak lassan tekerjen. A tekerés elején és végén lassabb tempót tartson.

Tekintse meg videónkat!

Speciális alsó végtag gyakorlatokkal is segítheti a comb és fenék formálását. Elég napi 30 perc ahhoz, hogy rendszeres ismétléssel már néhány hét alatt eredményt érezzen. A gyakorlatokat először csak saját lábának súlyával, majd 0.5-1 kg-os lábsúllyal is végezheti. Legalább 3 hónap teljen el, heti 3-4 tornázás mellett, a súlyok emeléséhez, készítse fel jól izmait és ízületeit a fokozott terhelésre.

Gyakorlatok

Elhatározását kövesse kitartás és céltudatosság. Senki más nem tud változtatni azon amivel elégedetlen, csak önmaga. Heti 3-4 tempós séta, majd kocogás, vagy szobabicikli és torna meghozza az eredményt és ennek láttán biztosan megerősödik majd hite a folytatáshoz.

Cikk és tornagyakorlat fotók: EgészségKalauz

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.