Mire jó a kutyaiskola – Mi is ez?

A kölyökkutyákat mindenképp érdemes később kutyaoviba vagy iskolába vinni, de a felnőtt állatoknak, és persze gazdijuknak is nagy hasznára lehet

Mi is az a kutyaiskola?

Sok emberben az a tévhit él, hogy a kutyaiskolába valamilyen különleges okból járnak a kutyák, például megtanulni az őrzést-védést, és ezért szegényeket vasszigorral, fenyítéssel képzik. A kutyaiskola azonban nem erről szól. Minden kedvtelésből tartott kutya is járhat, és meglepő módon elsősorban nem is a kutyáknak szól a tanítás, hanem a gazdájuknak!

kutya9Hiszen gondoljunk bele, a kutya mindent tud ‘magától’ – tud ülni, állni, feküdni – a gazdiknak viszont meg kell tanulniuk, hogy érjék el kutyájuknál, hogy az azt csinálja, amit embertársuk szeretne. A kutyaiskolában megtanuljuk, hogy éljünk együtt harmonikusan ebünkkel úgy, hogy mindketten boldogok és elégedettek legyünk.

Mikor vihetem kutyámat a suliba?

Már egészen kicsit korban, 4-5 hónaposan el lehet kezdeni a kutyaóvodát. Ennek fő előnye, hogy a kiskutya megtanul szocializálódni, hiszen rengeteg hasonló korú kutyával van együtt. Ebben az időszakban még nincsenek komoly gyakorlatok, az ebek főleg játszanak egymással. Mivel még nem ivarérettek, általában nem is nagyon kell őket nevelni a játék közben, ritkán van közöttük konfliktus.

Azért már az oviban is tanulják az alapgyakorlatokat – ül, fekszik- de a tanulás még egyszerre nagyon rövid ideig tart, ezeket kötik össze a hosszabb játékidők. Mindenképpen érdemes megpróbálnunk a kutyaovit, ezután a kutyaiskola is sokkal jobban fog menni! A kis négylábú már jobban fog tudni koncentrálni, és jó eséllyel sokkal szocializáltabb lesz, mint azon társai, akik nem jártak oviba. A sulit 8 hónapos kor – tehát ivarérettség után – érdemes elkezdeni.

Cikkünk második felében a felnőtt kutyák tanításáról, és arról olvashattok, hogy Pontosan mi történik a kutyaiskolában

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.