Minden nap mozogjunk!

Sosincs semmire idő, mondjuk ezt néha, amikor nincs valamihez kedvünk, mert vagy túl sok időt vesz el a szabad perceinkből, vagy több fizikai mozdulatot kellene hozzá tenni, mint amennyit szeretnénk.

A gyaloglás egy nagyszerű testgyakorlat, melynek segítségével viszonylag könnyen, a láb segítségével égethetsz kalóriát. Azonban, ha unod a szokásos sétát, az Amerikai Lábgyógyász Társaság néhány kevésbé megerőltető alternatívát kínál: kaloria_felhasznalas21

– Ússz, vagy iratkozz be egy víziaerobik-tanfolyamra!

– Iratkozz be tánctanfolyamra!

– Iratkozz be aerobik-, jóga-, vagy fitnesztanfolyamra!

Irány a bicikli és nyomd a pedált, inkább kint, de a szobabicikli is jó!

– Használj gyaloglógépet!

– Súlyzózz néhány könnyebb súlyzóval!

– Gyermekkorod legszebb pillanatait idézve hulla-hopp karikázz, vagy ugrókötelezz!

Egy átlagos nap, egy átlag munkát végző embernek általában a reggeli órákban kezdődik. Tegyük fel, ha 8 órára járunk dolgozni, fél – egy óra az út, legkésőbb hatkor fel kell kelni. Nyújtózkodás és az elmaradhatatlan kávé/tea elfogyasztása után mindenképpen együnk reggelit, ha mozgunk reggel, ha nem!

A reggeli a legfontosabb napi táplálékbevitel, amely meghatározza egész napos közérzetünket, mozgás előtt pedig azért fontos a rendes étkezés, mert különben hamarabb elfáradunk a reggeli tornában, mivel nincs mit elégetnie a szervezetnek, leesik a vércukorszint a vérnyomással egyetemben.

shutterstock_568976803

A megfelelő reggeli fehérjedús étkeket takar, melyek szénhidráttartalmuknál fogva megfelelő energiát juttatnak a szervezetbe, mégis könnyen emészthetők, így sportolás közben nem kell a testnek az ételek feldolgozására is figyelnie, amivel energiát von el, tehát kevésbé hatásos a mozgás.

A fehérjedús reggeli 1-2 szelet rozskenyeret, sovány sonkát, sajtot, zöldséget, zabkását és cukormentes müzlit takar, melyet gyümölccsel vagy joghurttal fogyasszunk. Ezeknek a reggeli étkeknek az emésztésére picivel több idő kell, így, ha ténylegesen az ágyból kipattanva kezdünk el tornázni maradjunk a fehérjeturmixnál, müzli szeleteknél és a banánnál.

A banán nagy kálium tartalma miatt fontos és szükséges forrás, főleg mozgás előtt, hiszen a gyors mozdulatoknál nő a pulzusszám, így nagyobb igénybevételnek van kitéve a szívünk. Érdemesebb reggel, munka előtt mozogni, mert így frissebben foghatunk a napi teendőkhöz és könnyebben ébredünk fel, de ha más a napi menetrendünk, akkor se hagyjuk ki a mindennapi mozgást, mert kifogást mindenre lehet találni, viszont egészségünk megőrzésére és kockáztatására nem érdemes.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.