Közkedvelt, és szórakoztató edzésformák

Jól tudjuk, rengeteget halljuk, olvassuk, hogy az egészséges életmód két alap pillére pedig a helyes táplálkozás, illetve a rendszeres mozgás.

Hasonlóan, mint ahogy az öltözködésben és a frizurákban a divat évről évre változik, az edzések között is mindig vannak újabb trendek. Ezek az új trendek mindig adnak egy kis motivációt az embernek, hiszen sokan szeretünk új dolgokat kipróbálni és így talán a kezdeti lelkesedésünk sem fog elmúlni olyan hamar, mint azt általában teszi.

Íme 3 manapság közkedvelt mozgásforma:

1. Táncos kardió

Ha úgy akarsz mozogni, hogy az egyszerre szórakoztató mégis hatásos legyen, akkor a különböző táncos kardió mozgások lesznek számodra a legmegfelelőbbek. Leginkább a hölgyek szeretik, ám férfiaknak is ajánlott. Nem is gondolnánk, hogy egy kis táncos mozgással mennyi kalóriát tudunk elégetni. Pedig csupán 20 perc mozgás elég ahhoz naponta, hogy formába hozzon.  Kipróbálhatod az edzőtermeket is, ahol csoportos kardió edzéseken vehetsz részt, de ezt a mozgásformát akár, egyedül a nappalidban is végezheted.

zumba1

Foto:pixabay.com

A reggeli edzés nemcsak azért jó, mert felélénkít, és energiával tölt fel, hogy megbirkózz a napi feladatokkal, de azért is érdemes még tusolás előttre időzíteni a mozgást, mivel beindítja az emésztésedet, ráadásul így napközben is több kalóriát égethetsz

Reggeli edzés az emésztés gyorsítására

2. Hybrid edzés

A Hybrid edzés annyit takar, hogy lényegében egy óra alatt az ember többféle edzésformát próbál ki. Ennek előnye az, hogy nem ugyanazt a mozgást végezzük újra és újra, így nem unalmas, folyamatosan pörgésben tartja az embert és ami a legfontosabb, hogy így az ízületek sem fognak túlterhelődni edzés közben. Ha szereted kipróbálni az újdonságokat, akkor a Hybrid edzés biztosan tetszeni fog! Egyszerre növeli az erőt, az állóképességet és a rugalmasságot is. Tökéletesen, célzottan megdolgoztatja a különböző izomcsoportokat egyéni eltérések szerint.

Fotó: 123rf.com

3 Trambulin edzés

Egyre népszerűbbek a trambulinon végzett edzések. Hogy ennek mi az oka? Ugrálni mindenki szeret! Kevés olyan mozgásforma létezik, mely minden korosztálynak ajánlott, egyaránt kicsiknek és idősebbeknek, emellett pedig rendkívül hatékony is! Ennek az edzésformának a hatékonysága abban rejlik, hogy a trambulin felülete stabil, a rajta végzett mozgáshoz nem lehet hozzászokni és nem lehet megunni őket. Mivel a test a folyamatos egyensúlyra törekvés miatt minden mozdulatra új és új ingert kap. Nagyon pörgős, dinamikus mozgásról beszélünk, ám biztonságos is egyben. Hiszen nem kell aggódnunk az ízületeink fokozott igénybevétele miatt. A trambulin rugalmas felülete csökkenti az ízületeket ért hatásokat. Az alakformáláson túl a trambulinos edzés még egészségmegőrző hatással is bír, fejleszti az állóképességet, erősíti a mély izmokat, az ízületeket és a szalagrendszert is.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.