Kardio gyakorlatok, melyek otthon is könnyen végezhetők

Hatékonyak és egyszerűek

Bizonyos kardio gyakorlatokhoz nem szükséges felszerelés – ha valóban rászánjuk magunkat és végeznénk azokat, az alábbi mozdulatsorokat otthon is megcsinálhatjuk.

Ne tegyük félre a testmozgást, ha éppen nincs alkalmunk vagy időnk edzőterembe járni. A kardio gyakorlatok akkor is nagyon előnyösek, ha otthon, felszerelés nélkül végezzük őket. Érdemes, mert általános egészségünket védik.

A kardio gyakorlatok alapvetően olyan testmozgások, amelyek növelik a szívverést. Igen jók fogyáshoz és a szív- és érrendszeri egészség javításához. Bármilyen tevékenység lehet kardio gyakorlat, amely fokozza a pulzusszámot. Még a gyaloglás vagy a lépcsőzés is.

Íme néhány tanács ahhoz, hogyan lehetnek valóban hatékonyak és biztonságosak az otthon végzett kardio gyakorlatok.

1.Ugrások: ez az edzés erősíti az alsó testet és segít a fogyásban. Ráadásul fokozza az erőt a térd, a vádli, a combok esetében. Tónusossá teszi a has, a hát izmait és javítja a tartást.

fekvőtámasz

Álljunk kis terpeszállásba, csípőtávolságra helyezzük el lábainkat egymástól, s kissé döntsük előre testünket a térdek enyhe behajlításával. A gerinc maradjon egyenes, a karokat tartsuk a mellkas előtt az egyensúly megtartása érdekében. Ugorjunk egyenesen fel, s forgassuk a fej fölött a karokat, majd térjünk vissza a kiindulási pozícióba.

2.Négyütemű fekvőtámasz: a teljes testet megdolgoztatja ez az otthon végezhető kardio gyakorlat. A szívet és a tüdőt is erősíti, s felpörgeti a vérkeringést.

Guggoljunk hajlított térddel, egyenes háttal, a lábak legyenek vállszélességben. Engedjük le a kezünket a földre magunk előtt. A súly a karokon legyen, nyújtsuk hátra a lábakat, így már csak a lábujjakra és a kezekre támaszkodunk. Ebből a helyzetből nyomjuk ki magunkat. Ügyeljünk rá, hogy a test mindig maradjon egyenes, a fejtől a talpig. Csináljunk meg egy fekvőtámaszt, majd ugorjunk fel a kiindulási helyzetbe. Ugráskor a karokat a fej fölé lendítjük, tapsolhatunk is egyet. Aztán ismét a földre ereszkedünk és kinyomunk egy fekvőtámaszt, s újra a felugrás következik.

3.Ugrálós fekvőtámasz: ez az otthon végezhető kardio gyakorlat megfelelő edzést biztosít és tónusossá teszi az alsó- és felsőtestet egyaránt.

Kezdjük a gyakorlatot a kiinduló pozícióból, az ún. deszka helyzetből. A vállakat tartsuk a csuklók felett egyenesen, s a test is maradjon egyenes pozícióban, a lábak pedig egymás mellett. A lábakat ezután nyissuk szét, és kezdjünk el ugrálni, úgy, hogy a lábakat közelítjük egymáshoz és távolítjuk egymástól. A medencét pedig közben tartsuk stabilan.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.