Így lehetsz egészséges egész évben

Segítünk, hogy egész évben kirobbanó formában legyél testileg és szellemileg.

Lassan két hete kitűztük magunk elé a 2021-es terveinket, melybe rendszerint beletartozik az egészséges étkezés és a rendszeres sportolás is. Ahhoz, hogy megmaradjon a motiváltságunk és folyamatos sikerélményekkel gazdagodjunk, kulcsfontosságú, hogy apró részcélokat is kitűzzünk a mindennapokra. Ez jelentheti azt, hogy minden nap csak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk a főétkezések között, vagy hogy heti pár alkalommal eljárunk futni.

Építsük izmainkat növényi fehérjeforrásokkal!

Sokan nem is tudják, hogy egyes zöldségek milyen sok fehérjét tartalmaznak. Az edzésünk kiváló támogatói lehetnek a hüvelyesek, melyek nemcsak fehérjében, de rostban és B-vitaminokban is gazdagok, mindemellett vastartalmuk sem elhanyagolható. A Bonduelle felmérése alapján a magyar lakosság igencsak háttérbe szorítja a hüvelyeseket, itt az idő, hogy változtassunk ezen!

Fotó: 123rf.com

Figyeljünk oda a tízóraira és az uzsonnára!

 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint a napi ötszöri étkezés lenne az ideális, sokan hagyják el azonban a tízórait és az uzsonnát, amikor éppen a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása javasolt. Törekedjünk arra, hogy ezeket az étkezéseket minden nap betartsuk, legyen nálunk mindig egy-két egészséges harapnivaló a táskában. Ha nem szeretnénk sok időt szánni a reggeli bepakolásra, szerezzünk be kisebb konzervzöldségeket, melyeket a nap bármely szakában bátran fogyaszthatunk, ha megéhezünk.

Foto:pixabay.com

Minden héten találjunk két napot, amikor sportra szánunk pár percet!

Az egészséges étkezésre való átállás jó esetében magával rántja a sportoláshoz való közeledést is. Ha odafigyelünk arra, hogy fehérjében és rostokban gazdag zöldségeket válasszunk, érdemes mozognunk is heti pár alkalommal, hogy testileg és szellemileg még magasabb szintre fejleszthessük magunkat. Nem feltétlenül kell a legnehezebb sportot űznünk, részcélnak az is tökéletesen megfelel, ha filmezés helyett elmegyünk túrázni hétvégén és/ vagy délután futunk pár kört a környéken vagy a közeli konditeremben.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.