Hogy a rúdtánc is biztonságos legyen!

Ma már nem kelt akkora meghökkentést, ha valaki rúdtáncolni jár. Hazánkban  több rúdtánc-iskola is működik, ahol a tudást el lehet sajátítani, a kérdés csak az, hol gyakoroljunk?

Míg néhány évvel korábban sokan megütköztek volna azon, hogy egy nő rúdtánccal szeretné szórakoztatni a párját és saját magát, manapság olyan is van, aki egyenesen rúdtánc rudat szereltet a hálószobájába. A rúdtánc otthon nemcsak elérhető lett, de divatos is.

Foto:pixabay.com

A pole dance-et ma már nem azonosítják egyértelműen az erotikus műfajjal, nemcsak a sztriptíz bárokban népszerű. Mint sport is elfogadott lett, a rúdtánc rajongói bajnokságokon bizonyítják rátermettségüket. Aki megtanulja, alaposan megerősödik, jobb állóképességet, rugalmasságot szerez – így hát erotikus jellege mellett a rúdtánc nagyon hasznos is.  Ma a pole dance az előadóművészet egyik formája, tánc és akrobatika egyben.

A pole dance oktatásról

A rúdtánc oktatás azonban nem elég, ha valaki profi akar lenni – sok-sok gyakorlás szükséges hozzá. De hogyan gyakoroljon, aki minél jobban szeretné tökéletesíteni tudását, vagy egyszerűen csak nem tud annyi órára elmenni? Szüksége lesz otthon gyakorlóeszközre, vagyis egy rúdra. Legcélszerűbb, ha ez valóban a hálószobában áll – nem is kérdés, hogy aligha akad majd férfi, aki az esti műsort választja a szexre csalogató pole dance látványa helyett.

Ha megvan a döntés és valóban rúd kerül a hálóba – vagy bármelyik helyiségbe -, előszöris venni kell egyet.

RUDTANC_SZEXI3

Foto:123rf.com

A táncrudat ma már könnyedén be lehet szerezni, internetről is. Ára 25 ezer és 50 ezer forint között mozog, használtan ennél olcsóbban is kapható. Futárszolgálat házhoz viszi. De mi kell ahhoz, hogy nyugodtan használhassuk?

A rúdfajtákról

Többnyire kétféle táncrúd van, a hagyományos és a forgó. Mindkét típus nagyjából 5 cm átmérőjű, üreges fémből vagy sárgarézből készítik. Mivel a plafonig ér, ha csak lehet, a rúd tetejét a plafonhoz rögzítik. Így fokozottabb a stabilitása. Ez persze nem oldható meg minden otthonban, de a versenyeken sem használható módszer.

rudtanc-szexi1

Foto:123rf.com

A pole dance táncrúd rögzítéséhez falba fúrt lyukak szükségesek, ám létezik három részre szedhető, rugós mechanizmussal ellátott – szexshopokban kapható – táncrúd is, mely 2,4 méteres belmagasságig garantálja a stabil rögzítést fúrt lyukak nélkül is.

Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma

Érdemes a táncrudat megbízható helyről vásárolni, hiszen legjobb, ha a cég maga be is szereli nekünk. Hozzáértő kezekre kell bízni, mert ha a rúd nincs megfelelően rögzítve, az igen veszélyes lehet. Aki tehát kedvet érez a pole dance-hez, vagy már űzi is, annak csak egyet tudunk tanácsolni. Kellemes rúdvadászatot!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.