Hamisat ígérő modellek?

A férfiak és a nők is azt gondolják, hogy ők is elérhetik ugyanazt a külsőt, mint a modellek mutatnak.

Az Ohioi Állami Egyetem kutatása megerősítette azt a korábbi tapasztalatot, hogy akik elégedetlenek a külsejükkel, csak rontanak a helyzetükön, amikor „ideális” testű emberekről készített képeket nézegetnek. „Ezért feltehetjük a kérdést, vajon akkor miért vásárolják mégis ezeket az újságokat, amikor csak saját magukat szomorítják vele.” – mondja Silvia Knobloch-Westerwick, kommunikációval foglalkozó szakember.

A legújabb kutatás azt vizsgálta, hogy a 169 kísérleti alany mennyi ideig nézegette a modellek képeit egy online magazinban.

Azok, akik nem voltak magukkal megelégedve, rövidebb ideig nézték a képeket, kivéve akkor, ha azok olyan cikk illusztrációjaként jelentek meg, amely azt sugallta, hogy ők is kinézhetnek úgy, mint a modell.

Ezek a magazinok és televíziós programok gyakran állítják, hogy ha követünk egy bizonyos diétát vagy edzésprogramot, akkor fogyhatunk vagy izmosodhatunk, és ez a titok. Az emberek azért nézik ezeket a képeket, mert ők is el szeretnék érni az ideális külsőt. Ebben az esetben a modellek ösztönző erőként hatnak, hogy tegyünk a testünk formázásáért.” – magyarázza Knobloch-Westerwick. A kutatási eredmények a Media Psychology című lapban jelentek meg.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.