Ha zsírégető edzés, akkor kettlebell

Sokat dolgozol? De szeretnél egészséges lenni? Úgy érzed, nem bírod már a küzdelmet? A kettlebell edzés egy remek módszer, amivel rövid idő alatt formába hozhatod magad. Nincs benne semmi trükk, csak a régi jól bevált módszer és a mai modern tudomány ötvözése.

Mári Tamás  -Kettlebell instruktor oldalán megismertet bennünket a az edzés lényegével:

Kettlebel edzés, hogy bírd a mindennapok harcait!

“A kettlebell primitíven egyszerű és halálosan hatékony, akár egy AK-47.”    (Pavel SFG chef instructor)

A kettlebell, vagy más néven girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, ami leginkább egy olyan ágyúgolyóra hasonlít, amelynek fogantyúja van. Karrierjét mint mezőgazdasági szerszám kezdte, ezt az eszközt használták a termény lemérésekor ellensúlyként. Hamar felfedezték azonban a kettlebell gyakori emeléséből adódó pozitív élettani hatásokat.

Eltérően a hagyományos súlyzóktól, a kettlebellen a fogás nem a tengelyen történik, vagyis a kettlebell markolata messze esik a súly középpontjától. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos koordinációt és nagy erőkifejtést igényel. A helyes kivitelezés kizárólag egyszerre több izomcsoport bevonásával, illetve ezek összehangolásával érhető el. A gyakorlatok végzése során az egész test koordinált együttműködése szükséges, így egyszerre fejlődik a láb, a kar, a mozgáskoordináció és a koncentrációs készség.

kettlebell

Kettlebell edzéseken a gyakorlatokat teljes mozgástartományban végezzük, ezért nem következik be az izmok rövidülésének köszönhető merev mozgás. Sőt, a kettlebell edzéseken végzett gyakorlatoktól hajlékonyabbak, dinamikusabbak, mozgékonyabbak leszünk. Zsírégetésben pedig verhetetlen.

A kettlebell helyesen használva felér egy egész edzőteremmel és elfér a kezedben… Nem mi találtuk ki, nem most találtuk ki… Közel 300 éve itt van, létezik, használják, csak eddig sokan nem vettek róla tudomást. Pedig aki kipróbálta, már tudja, tapasztalja és hirdeti.

Kettlebell a kemény edzés eszköze

Teljes testet átmozgató gyakorlatok, intenzív, hatékony tréningek, amik változatosak és koncentrációt igényelnek, így mentálisan is fejlődni fogsz. Az eredmény elképesztően hamar mutatkozik! Ugyanis ha megfelelő terhelésnek teszed ki a tested, megfelelően fog rá reagálni. Ezért akik túlsúlyosak, fogynak a kettlebell edzéstől, azok, akik korábban egy dekát sem bírtak felszedni, izomtömeg-növekedést tapasztalnak. Sajnos a könnyű fogyást, illetve izom építést ígérő módszerek nem működnek… Hosszútávon csak az életmódváltás, rendszeres, szakszerű, intenzív edzés lehet a megoldás!

kettlebell edzés

Miért jó a kettlebell edzés?

  • Fizikumod erősebb lesz, tested csúcsformába kerül. Reggel fitten ébredsz, kiegyensúlyozottabb leszel.
  • A kettlebell edzés nem divatsport, itt nem a külsőségeken van a hangsúly.
  • Az edzéseken jó a társaság és a hangulat, új emberekkel ismerkedhetsz meg.
  • Megoldást kínál korunk nagy problémáira: derékfájás, beszűkült mozgástartomány, keringési problémák.
  • Gyors fogyást eredményez, mert zsírégetésben verhetetlen, közben pedig harmónikus izomzatot is épít!
  • Egyre többen osztoznak irányelveinkben, már számos sportág használja kiegészítésként, Te se maradj le!
  • Ez nem egy újkeletű irányzat, 300 év alatt tökéletesítették, és folyamatosan fejlődik!
  • Profitálhatnak belőle a nők, testépítők, küzdősportot űzők, katonák, illetve bárki, akinek fontos az egészsége.

Kettlebell edzés – erő, mozgékonyság, zsírégetés, fogyás, gyors eredmény.

De miért ne eddzek inkább gépeken, ha az sokkal könnyebb?

A gépek vezetik a mozdulataidat, ezért könnyebb. De vajon jobb is? Próbáltál már járókerettel futni? Nem? Akkor miért teszed ugyanezt súlyzók emelgetése közben? A profi testépítők is legnagyobb részben egykezes, szabad súlyzókkal edzenek. Pedig ők a legjobbak izomépítésben.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a testépítés nem fitnesz és főleg nem a mi rendszerünkben végzett edzés!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.