Ha ezek vannak otthon, biztosan mozogni fogunk

Már egy ideje sportolunk, és úgy érezzük, hogy a fejlődésünk megállt? Néhány hónap után a szervezet hozzá szokik az egyhangú és monoton terheléshez, ezáltal a fejlődés is leáll.

De ne aggódjunk, nincs veszve az eddigi munkánk, csupán csak növelni kell a sport intenzitását és a terhelést!

Az ugrókötelezést még akkor is érdemes kipróbálnunk, ha évek óta nem vettünk a kezünkbe ilyen eszközt. Egy ugrókötél-edzés ugyanis rövid idő alatt alaposan felpörget és megizzaszt. Nézzük meg közelebbről!

Ugrókötél-edzés – 20 perc alatt megizzaszt!

Erre a célra vannak remek sporteszközök, melyeket érdemes beszerezni és a kívánt hatást is elérhetjük vele, ha helyesen használjuk őket!

Gumiszalag
Jó minőségű gumiszalag nagy segítségünkre lehet. Helyesen kivitelezett gyakorlatokkal kellően megdolgoztatja az izmokat és megizzaszt. Számos gyakorlatot nehezíthetünk a gumiszalag segítségével. Viszont érdemes figyelni a gumiszalag erősségére, mert többféle létezik. Olyat válasszunk, amely a szintünknek megfelelő. Kitűnően formálható vele a kar-, a váll-, a belsőcomb és fenékizomat.

sulyzozas

Foto:123rf.com

Súlyzó
Ide tartozik a kézi-, kar- és lábsúly is. Tónusos és kecses izmokat formálhatunk a segítségével. Eleinte csak néhány kilógrammos súlyzókat használjunk, hogy megszokjuk és megbarátkozzunk vele. Persze a súlyok méretét is növelhetjük az idő előrehaladtával. De a súlyzóknál is fontos, hogy a szintünknek megfelelően válasszuk ki a méretét. Később, ha már jól és szabályosan mennek a gyakorlatok, akkor növelhetjük a súlyokat.

Haskerék
A has teljes edzésére kiváló eszköz. Az izomláz garantált lesz a használata után. Segítségével rövid idő alatt letudhatod a hasedzést. Fokozottan ügyelni kell arra, hogy a haskerék használata közben a gyakorlatokat helyesen végezzük el.

kettlebell

Foto:pixabay.com

Kettlebell
Az egyik legjobb eszköz, hiszen rövid idő alatt, látványos eredményt lehet elérni a segítségével. Remek választás lehet a fogyásnál, a zsírégetésnél és az izomerősítésnél is.

De ne feledjük, ahhoz, hogy az áhított eredményt is elérjük, egészségesen és változatosan kell táplálkozni!

Nyári Szimonetta

 

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.