Formás pocak percek alatt

Domborodó pocak helyett feszes felsőtest. Gyors és hatékony gyakorlatok, tippek, trükkök helyett.

Tisztában vagyunk vele, hogy a feszes és lapos has sajnos nem természetes adottság, viszont vigasztaljon a tudat mindenkit, hogy szerencsére nem is szupererő kérdése. Ha meg akarod szüntetni a domborodó pocakodat, könnyebb belevetni magadat a gyakorlatokba, ha tudod melyek azok, amik hamarabb hibátlan formába hoznak.

Szexi homokóra

Az igazán vonzó és a szemeket magunkra tapasztó alakhoz nem csak lapos hasra, hanem formás derékra és csípőre van szükség. Ehhez a gyakorlathoz a földön, oldalunkon fekve helyezkedünk el. Az alsó láb kissé behajlítva, karok a testhez simulva. Majd a felsőtest emelésével a váll a levegőbe kerül, miközben hajlik a derék. Néhány légzés ereéig kitartva visszaengedhetjük. Legalább hússzor ismételjük, és jöhet a másik oldal.

ferde hasizom 2

Úszógumi ellen

Ez a gyakorlat tökéletes a télen ránk rakódott úszógumi leengedéséhez. Hanyatt fekve, kezeink a testünk mellett pihennek. Mély levegőt veszünk, majd miközben kifújjuk, a felsőtest és a lapocka elemelkedik a talajtól. Azzal egy időben mindkét lábat egyszerre hajlítva húzzuk a térdünket az orrunk irányába. Sokkal hatékonyabb, ha kinyújtáskor sem a hátat, sem a lábakat nem engedjük a talajra. 20-25 után pihenhetünk.

Pillangó hatás

Maradunk a hátunkon. Térdek 90 fokos szögbe hajlítva a föld felett. Újabb törzsemelés, miközben a térdek nyílnak és az előre nyújtott kezeink a lábunk közé kerülnek. Döntés vissza és a lábak zárnak. Ne siessük el a gyakorlatot! Érezzük meg, hogy dolgozik a hasizom. 20-25 emelés ebből is elég.

Két lábbal a földön

Felpattanva a földről, álljunk váll szélességű terpeszben. Akinek van, súlyzót ragadva nyújtja kezeit mellső középtartásba. Hasat behúzva, egyenes háttal döntjük a törzset, miközben kezeink lassan a fülünk mellé kerülnek. A pózt megtartva balra fordulunk, majd vissza középre és fel. Másik irányba ismételjük. Ahhoz, hogy eredményes legyen, a hasat végig behúzva kell tartani. Tíz után pihenhetünk, de húszig meg sem állunk!

Tippek

A gyakorlatok száma folyamatosan növelhető. Legyünk kitartóak. Mivel csupán 10-15 percet vesz igénybe ez a néhány formabontó feladat, szánjunk rá időt és egy nap kétszer is ismételjük meg őket. Két hét után már érezhető lesz a változás, ami új lendületet ad, hogy még inkább erősítsük a hasunkat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.