Formálódjunk balettrúdon

A balettrúddal társított módszer lényege, hogy jelentős izomnövekedés nélkül táncosokra jellemző alakra formálják az egyébként nem táncoló nőket és férfiakat.

“Ettől a módszertől olyan különleges alakja lesz az embernek, hogy felismerhetővé válik még a tömegben is” – magyarázta Dannah Lewis, a balettrúdmódszert (bar method) népszerűsítő San Francisó-i vállalat képviselője. A tánc nyújtógyakorlatait és az intervallumedzést (amikor a magas és alacsony intenzitású fázisok váltakoznak) egyesítő módszer lényege, hogy meghatározott testrészekre összpontosítva formálhatják a rajtuk lévő izomtömeget. A módszer leglátványosabb eredményei közé tartozik a nyúlt izomzat, a vékony combok, a feszes fenék, az erős, lapos has, a csökkent zsírtömeg és az egyenes testtartás.

Foto: barmethod

A módszer alapjai az 1930-as években Londonba menekült német származású táncos, Lotte Berk technikájához vezethetőek vissza. Berk sérült háta miatt rehabilitációs gyakorlatokkal egészítette ki a balettrúd mellett végzett edzéseit. A táncos egyik tanítványa, az amerikai Burr Leonard az 1990-es években kezdte népszerűsíteni a módszert.

Egyórányi, balettrúd mellett végzett tornán bizony kőkeményen megdolgoztatják a vendégeket. “A mozdulatok többsége olyan alakformáló gyakorlatsorokhoz hasonlít, mint a pilates vagy a jóga. De ez egy kitűnő köztes megoldást jelent az olyan nők számára, akik szépen formázott testet szeretnének, de nem akarnak túlzott izomnövekedést” – hangsúlyozta Jessica Matthews, az amerikai fitneszszervezet (American Council on Exercise, ACE) munkatársa. “A látható és érezhető eredmények elérése érdekében persze a helyes táplálkozásra is figyelni kell. Hiába van valakinek szépen kidolgozott izomzata, ha az egy vastag zsírréteg alatt rejtőzik” – figyelmeztetett a szakember.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.