Fogyasztó Tai-chi

Az ausztrál tudósok kutatásai szerint a testmozgás egyik leginkább kifinomult formája, a Tai-chi rendkívül sokféleképpen segíthet a fogyásban.

Az ausztrál Queensland Egyetem kutatói nemrég érdekes tanulmányt hoztak nyilvánosságra, ami különösen a fogyni vágyók számára tartogathat meglepetéseket. Az ausztrál tudósok kutatásai szerint a testmozgás egyik leginkább kifinomult formája, a tai chi rendkívül sokféleképpen segíthet a fogyásban és egészségünk megőrzésében. A mozgásmeditációként is ismert tai chi javítja a testtömegindexet és csökkenti a hasi zsír mennyiségét.

A mozgásforma javítja a vércukor egyensúlyt, ami kulcsszerepet játszik az egészséges súly fenntartásában és a fogyásban. Ezen kívül csökkenti a vérnyomást, a depresszióra való hajlamot és javítja a szervezet inzulin-felhasználását. A Kínában már több ezer éve alkalmazott mozgásforma egy sor nyugodt és finom mozdulatból áll, amelyek célja az energia, a chi áramoltatása és fenntartása a szervezetben. A mozgásforma az idősek és betegek számára sem megerőltető, így mindenki nyugodtan végezheti.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.