Fitness hibák, amelyek szabotálhatják az edzést

A testmozgás segíthet a fizikai, mentális és érzelmi egészségedben, több energiát ad, és még a szociális és szexuális életednek is lendületet adhat. A szakértők napi 30 percet javasolnak, heti 5 napon át. De vigyázz néhány buktatóval, amelyekkel többet árthatsz, mint használsz.

Ha kiszállsz

Az edzések kihagyása “csak úgy” visszavethet, különösen, ha edzésprogramban vagy. Nemcsak megnehezíti a céljaid elérését, de a már elért fejlődésed egy részét is elveszítheted.

Népszerű tévhitek az edzésről és a zsírégetésről

Közvetlenül előtte eszel

Ha edzés előtt 2 órával étkezel, a szervezeted emészt, és a vér nem áramlik olyan jól az izmaidba. Ez befolyásolhatja az edzés utáni regenerálódást, és görcsökhöz és hányingerhez vezethet. Ehelyett próbálj ki egy könnyű snacket, például mogyoróvajat és banánt, görög joghurtot és bogyós gyümölcsöket, zabpelyhet, vagy egy marék diót vagy mazsolát.

Foto:123rf.com

Nem melegítesz be

Ha bemelegítés nélkül kezded az edzést, azzal talán spórolsz néhány percet, de nem jó ötlet. A testednek szüksége van a bemelegítésre, hogy megemelkedjen a testhőmérsékleted és beinduljon a vérkeringésed, hogy segítsen ellazítani az izmaidat és nagyobb mozgástartományt biztosítson. Ez lehet olyan egyszerű dolog is, mint 5-10 perces könnyű séta, kocogás vagy kerékpározás. Vigyázz, hogy bemelegítés előtt ne nyújts.

Rugózol, amikor nyújtasz
Nagyobb a valószínűsége, hogy fájdalmat okozol az izmaidnak, vagy feszesebbé teszed őket, ha nyújtás közben mozogsz. Tartsd mindegyiket egyenletesen 20-30 másodpercig. Létezik egy ballisztikus nyújtásnak nevezett típus, amely ugrálásra szólít fel, de ezt ne próbáld ki anélkül, hogy előtte ne dolgoznál együtt egy profi edzővel vagy trénerrel.

Rossz testtartás

Ez korlátozhatja a fejlődésedet, és eséshez vagy sérüléshez vezethet. Vigyázz például arra, hogy ne támaszkodj a berendezésekre, például a futópadra, miközben használod azokat. Ha pedig súlyokat emelsz, próbáld meg egyenesen tartani a hátad, a vállad pedig hátrahajtva és lazán tartani. Ne zárd össze a térdeidet sem.

Szórakoztató, kellemes edzések, amelyeket érdemes kipróbálni

Visszatartod a lélegzeted

Lehet, hogy ezt úgy csinálod, hogy nem is tudsz róla. De fontos, hogy figyelj a légzésedre. A légzés visszatartása korlátozza a szervezetedbe jutó oxigén mennyiségét. Ha túl sokáig tartod vissza a lélegzeted, elájulhatsz. Ha nehéz súlyokat emelsz, vegyél mély levegőt, mielőtt elkezded a sorozatot, majd fokozatosan engedd ki, ahogy haladsz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.