Ezek a leghatékonyabb eszközök a vérkeringés javítására

Amikor a vér szabadon áramlik a testünkben, lehetővé teszi, hogy minden sejtünk hozzájusson a túléléshez szükséges tápanyagokhoz és oxigénhez, és hogy a lehető legjobban érezzük magunkat.

Ha a vérkeringésünk nem optimális, az jelentősen befolyásolja egészségünket – a pillanatnyi szédüléstől a hosszú távú szív- és érrendszeri komplikációkig terjedő hatásokkal.

A vérkeringés javítása kiegyensúlyozott étrenddel és rendszeres testmozgással kezdődik, mivel ezek támogatják az érrendszerünk egészséges gyulladásos reakcióját. Ha extra segítségre van szükségünk, van néhány olyan eszközkategória, amely hatékony társunk lehet.

vérkeringés

Fotó: 123rf.com

Infravörös hő

Az infravörös hőterápia évtizedek óta vizsgált, nem invazív eszköz. Az infravörös, egy láthatatlan hőt termelő elektromágneses energia, amely meghatározott hullámhosszon sugároz, támogatja az egészséges véráramlást és az egészséges endothelsejteket – az erek legbelső rétegét -, amelyek kritikus fontosságúak a szív- és érrendszerünk működésének szempontjából. Az új kutatások azt mutatják, hogy az infravörös hő jelentősen javíthatja a szív- és érrendszer működését, mivel támogatja az egészséges helyi vérkeringést az egészséges gyulladásos válasz fenntartásával. 

Arany színű szuperélelmiszer, ami segíti a légzést, vérkeringést, látást – Mi az?

Kompresszió

A rossz vérkeringés gyakran a szívtől legtávolabb eső testrészeket – lábfejek és lábszárak, kezek és csuklók – érinti leginkább. Ez hidegségként jelentkezhet az adott területen. A végtagok keringésének fokozása segít a vér jobb áramlásában az egész testünkben, és segíthet enyhíteni a folyadék felgyülemlését a lábakban vagy a kezekben.

A szakboltokban kapható, vagy a neten rendelhető kompressziós harisnyákat, zoknikat, kesztyűket már többnyire izzadságelvezető, légáteresztő anyagból készítik, és rézzel szövik át, hogy megakadályozzák a szagokat okozó baktériumok elszaporodását.

Elektromos stimuláció
A transzkután elektromos idegstimuláció (TENS) egy újonnan megjelenő terápia, amely bizonyítottan javítja a helyi vérkeringést. Ahogy a neve is mutatja, elektromos impulzusokkal stimulálja az idegeket a bőrre erősített elektródákon keresztül. A tudósok még mindig vizsgálják, hogy az idegek pontosan hogyan kommunikálnak az erekkel, de az már világos, hogy az idegek elektromos ingerlése lehetővé teszi, hogy a szomszédos erek kitáguljanak, növelve a véráramlást.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.