Ez a trükk látványosan segít az izomtömeg megtartásában és fejlesztésében

Sokszor hallhatjuk, hogy nem is az a lényeg, mennyit edzünk, inkább az, hogy mennyire hatásosan csináljuk. Nos, a legújabb sportőrület azoknak szól, akik szeretnének rövidebb időráfordítással látványos eredményeket elérni.

séta

Foto: pixabay.com

Daniel Moore, a Torontói Egyetem izomfiziológiai docense állt elő az úgynevezett „activity snacks” ötletével, amelyről egy tanulmányt is közzétett a Journal of Applied Physiology felületén. Ennek alaptétele az, hogy az evés után végzett mozgás – legyen az egy gyors séta vagy néhány guggolás – segíthet az izomtömeg megtartásában.

Az „activity snacks” tehát egy rövid gyakorlatsorra utal, amit evés után végzünk.

Moore szerint ez a módszer segít az izomtömeg megtartásában, fejlesztésében és minőségének javításában. Ha ugyanis étkezés után használjuk azt, a testünk képes több aminosavat felhasználni az elfogyasztott ételekből. Gondoljunk csak bele: amikor fehérjéket fogyasztunk, azokat a szervezetünk aminosavakra bontja le, amelyek pedig javítják az izmok minőségét és serkentik azok növekedését.

Az anyagcsere egészségének és az izmaink minőségének az a legjobb, ha megelőzzük az étkezések utáni elkényelmesedést

– összegez Moore, aki arra is kitér, hogy ideális esetben az étkezés utáni rövid etapok kiegészítik a már meglévő edzéseinket.

Ezek kéz a kézben járnak egymással. A már meglévő edzésterv követése a legfontosabb, de ha az egyes napokon nem fér bele, akkor ez a legjobb dolog, amivel próbálkozhatunk.

kene_a-csoki_setaljunk_es_elmulik

Foto:123rf.com

Különösen jól beválhat ez azoknál, akik nem élnek különösebben aktív életet, és emiatt az izomzatuk kevésbé fejlett és egészséges. Ők általában nehezebben bírják a hosszabb edzéseket – vagy akár csak a sétát –, de egy-egy rövid „activity snacket” ők is beiktathatnak. Ezzel pedig hosszú távon megerősödhetnek, és képesek lehetnek nagyobb erőbefektetést igénylő edzések elvégzésére is.

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna

nosalty.hu

Így segít a kávé a testedzésnél

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.