Egzotikus fogyókúra, vagy erotikus mozgásforma?

A női test hullámzása amellett, hogy erotikus, még roppant jó alakformáló is. Ám ne gondoljunk rosszra, most csak szigorúan a hastáncról beszélünk.

Amit napjainkban hastáncként emlegetünk, a különféle népek nagyon sok néven ismerték és ismerik: az egyiptomiaknál Raks Sharki (kelet tánca), a franciáknál Dause du reutre, azaz gyomortánc, a görögöknél Cijte telli, Rakasse a törököknél, s Belly dance az amerikaiaknál.

Modern világunkban a hastánc a nőiesség, az erotika szimbóluma, pedig eredetileg egy ősi táncból, a termékenységi törzsi táncból ered. A nők körbeállták a szülő nőt és ismétlődő mozdulatokat táncolva segítették, mutatva neki, hogy milyen mozgásokat végezzen szülés közben.

Táncoltak a földanya istennőnek a termésért áldozva, de más ünnepélyeken is, mint például esküvőkön, aratáskor, temetéseken, majd később a tánc egyre inkább a szórakoztatás eszközévé vált, elveszítette rituális jellegét.

Már az ókori Egyiptomban is léteztek hivatásos hastánc csoportok. Minden tánc – akárcsak a hastánc is – érzelmekkel van tele. Misztikus zenéjével, színes ruhákkal, kellékekkel, a hullámzó táncmozgással szabadjára engedhetjük érzelmeinket, érzéseinket.

Foto:123rf.com

A hastánc. a belső izmok mozgatásából áll. A hangsúly a csípőtájékon van, a tánc jellegét a hullámzó, érzéki mozdulatok adják. Az érzelmeket a finom kézmozdulatok mesélik el. A tánc attól lesz igazán nehéz, hogy minden külön-külön mozog: a csípő, a derék, a mell, a váll, fej, ezek mozgását kell megfelelően összehangolni.

Önbizalomnövelés az út a rendszeres testmozgáshoz

A jó hastánc szenvedélyes, határozott. A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, állandó jó kondícióban tart. Ülő foglalkozású nőknek kifejezetten ajánlott! A hastánc javítja testtartásunkat, s kiváló alakformáló hatású, járásunk kecsesebb mozdulataink nőiesebbek lesznek.

hastánc

Foto:pixabay.com

A rendszeresen hastáncot lejtők közérzete általában jobb, mint azoké, akik nem táncolnak, s mindezek mellett segít testünket elfogadni olyannak, amilyen. Ne feledjük, bármely életkorban érdemes kipróbálni a hastáncot! Bárki megtanulhatja kortól és testalkattól függetlenül!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.