Édességet, de azonnal!

A testmozgás fokozza az édességvágyat, amely így megnehezíti a fogyást – derült ki egy kutatásból.

A Journal of Obesity hasábjain megjelent tanulmányból kiderült, hogy a testmozgás fokozza az édességek iránti vágyat, mely megnehezítheti a fogyást. Az embereknek csaknem felét veszélyezteti az edzés után jelentkező ellenállhatatlan éhség a magas zsír-és cukortartalmú ételek után.

A vizsgálatok során 34 férfi és nő vett részt ugyanabban a három hónapos fogyókúrás programban, melynek keretében hetente öt nap vettek részt zsírégető tornán. Az 50 perces foglalkozások után különféle rágcsálnivalók fotóit mutatták nekik, és azokból kellett választaniuk.

csoki3

Kétféle fogyókúrázót különítettek el a kutatók: az egyik csoport inkább egészségesebb ételt választott, mint mondjuk rizs, tészta és főtt krumpli, a többiek azonban bármit megettek volna, de legfőképp a krémes süteményeket, fánkokat, csokoládét. Közéjük tartozott az a 14 önkéntes, akinek nem sikerült annyit fogyni, amennyit szeretett volna.

A szakértők szerint a sikertelen csoport tagjai valamiféle, ,,beépített” rendszer miatt választják inkább a magas kalóriatartalmú ,,jutalomfalatokat” mozgás után. Ezt okozhatja az is, hogy a sport miatt hormonális változások állnak be, ezért vágynak több cukorra és zsírra. ,,További kutatások során talán sikerül beazonosítani ezeket az embereket vérvizsgálat alapján.” – mondta Neil King professzor az ausztrál Queensland Műszaki Egyetemről.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.