DIY farizom erősítés otthon ezekkel a gyakorlatokkal

Mindössze egy matracra és a motivációdra van szükséged hozzá.

A fenekedet alkotó izmok megértése segíthet abban, hogy hatékonyabban dolgoztasd a hátsódat. A gluteus maximus, gluteus medius és gluteus minimus izmok, valamint egy sor más kisebb izom, például a piriformis (körülbelül ott található, ahol a kézfejed landol, ha a farmer hátsó zsebébe teszed), mind a hátsó részei. A farizmok szuper fontosak a nap folyamán végzett mindenféle mozgásnál. Bármikor lépcsőzni szeretnél? Egy szó: farizom.

Ráadásul, ha a farizmaid erősek, jobban tudod erősíteni és védeni a hátadat, a csípődet és a törzsedet – mindezek óriási jelentőségűek az egyensúly és a stabilitás szempontjából. 

Foto:123rf.com

A kulcs az otthoni fenékedzéshez (és a teljes testre gyakorolt előnyök kiaknázásához) az, hogy lassan és kontrolláltan mozogj, hogy megdolgoztasd a farizmaidat – és ne terheld meg a hátad alsó részét. Ahhoz, hogy a fenekedre összpontosíts, vegye igénybe a törzsét, és minden gyakorlat kihívást jelentő részénél lélegezzen ki.

Az alábbi gyakorlatok segítségével otthon is összeállíthatod a saját fenékedzésedet. 

Amíg jól regenerálódsz (gondolj a sok nyújtásra és habhengerlésre), akár hetente háromszor is megedzheted a fenekedet.

Szükséges felszerelés: egy matrac

Idő: 15 perc

Útmutató: A súlyzós edzéshez szükséges edzőtermi gyakorlatok: Válassz az alábbi gyakorlatok közül legfeljebb ötöt. Végezd el mindegyiknél a megadott ismétlésszámot, majd pihenj 15 másodpercet, és folytasd a következővel. Ha mind az öt gyakorlatot elvégezted, pihenje egy percet, majd ismételd meg az egész kört még kétszer, összesen három sorozatot.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.