Antigravitációs jóga

Rugaszkodj el a talajtól és találd meg önmagad a föld felett lebegve! Bemutatkozik az antigravitációs jóga.

A jóga egyelőre még kevésbé ismert változatában a szerep nem csak a légzésé, de a levegőé is. A gyakorlatokat ugyanis a föld felett lebegve, egy anyag biztos ölelésében végezhetik a jóga iránt fogékony emberek. A mozdulatokat szemlélve biztos lehetsz benne, hogy kiragad a hétköznapok monotonitásából és a stresszből egyaránt.

Jóga függőágyban

A jól ismert jógához képest csupán 10 cm eltérés van, a csavar csupán annyi, hogy az elmozdulást az ég irányába tesszük meg. A speciális sport könnyedén hangolja össze a gimnasztika elemeit a jóga alapmozdulataival. Természetesen az anyagba lépve maximális összpontosításra van szükség, amely még inkább hozzájárul ahhoz, hogy az óra alatt kizárjunk minden külső, zavaró hatást.

a54rq68l

Az első mozdulatok

Fontos, hogy szakértő segítse az első mozdulatainkat a levegőben lebegés során. Valamennyi gyakorlat teljes biztonságot nyújt a jógázónak, csupán meg kell tapasztalnia, hogyan helyezze el a testét a rugalmas szalagban. Néhány alakalom elegendő ahhoz, hogy kitapasztalja, hogyan tudja megtámasztani magát és teljesen belefeledkezni a lebegő mozdulatokba. A folyamatos figyelem segít fegyelmezni az elkalandozó gondolatokat és megnyugtatja a zakatoló lelket, így minden energiánkkal belső- és külső énünkre tudunk összpontosítani.

Miért jó?

Mivel bizonyos pózoknál egyik testrész sem ér a földhöz, így a szervezet egészére hat a gravitáció. Ezek különösen a fordított testhelyzeteknél jelentenek lényeges különbséget a hagyományos jógához képest, hiszen ekkor nem éri terhelés a testnek azokat a pontjait, amelyek szinte folyamatosan dolgoznak más esetben.

00uufjwb8

Fejlődés

Mint minden jóga során, itt is megtapasztalható a test folyamatos fejlődése. Az anyag ölelésében lebegve viszont bizonyos izomcsoportok még inkább hangsúlyossá válnak. Az izmok erősödése mellett hihetetlen módon javul egyensúlyérzékünk és ezzel együtt az állóképességünk is.

Kinek ajánlott?

A testre és lélekre gyakorolt pozitív változások a jóga valamennyi ágánál érzékelhetőek. Amennyiben viszont nyitott vagy az új élményekre, de eközben nehezebben tudod összpontosítani a figyelmedet, érdemes kipróbálnod ezt a rendhagyó sportot. Az egyedi légzéstechnika mellett olyan izmokat fogsz felfedezni, melyekről eddig nem is tudtál. A tornászokat meghazudtoló mozdulatok pedig biztosítják, hogy megfelelően lazák legyenek az ízületeid, amivel megőrizheted fiatalos formádat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.