A hastánc négy áldásos hatása

A tekergetett csípő, a kecses és egyben szexi mozdulatok nem csak a testet, de lelket is karban tartják.

A hastáncot eredetileg éttermekben adták elő a hölgyek (olykor még férfiak is).

A hastánchoz használt lenge, legtöbbször csak a lábakat és a melleket fedő öltözék szerves része a látványnak, ahogyan az apró, szintén nem túl sokat takaró kiegészítők (díszes kendők, csillogó ékszerek és apró hangszerek).

A megfelelő öltözékben és a magabiztosan előadott ruganyos mozdulatokkal, a hastánc az alakformálás és az egészségmegőrzés egyik legszebb, és legerotikusabb ritmikus fegyvere lehet.

hastánc

Testtartásjavító alakformálás

Habár a mozgás neve hastánc, mégsem csupán a hasat mozgatja meg. A tánc jótékony hatása az egész testen érezhető és látható. Mozgás közben önkéntelenül elsajátítjuk a helyes testtartást, megerősítve a gerincünk tartóizmait. A csípőkörzés és csípő dobálás a hasizmokat és az alsó hátizmokat edzi. A mozdulatsorok csökkenthetik a hátproblémákat, és kecsesebbé teszik mozgásunkat.

Fogyasztó csípőtekerés

Egy óra intenzív hastánccal akár 300 kalóriát is elégethetünk! Természetesen a táplálkozás befolyásolja a leadott felesleg mennyiségét. A leghatékonyabb alakformálást akkor érhetjük el, ha hetente legalább kétszer hastáncolunk, és emellett kardió edzéseket is végzünk. A hastánccal nem súlyos, férfias izomtömegeket pakolhatunk magunkra, hanem kecses női idomokkal örvendeztethetjük meg magunkat és párunkat.

hastánc
Stresszölő tekergés

A sporttal levezethetjük a felgyülemlett és gondosan gyűjtögetett feszültséget. A hastánc, mivel a tipikus stresszgyűjtő területeket mozgatja meg (nyak, hát és váll területei), ezért sok más áldásos hatása mellett, még stresszoldó is. A mozdulatokkal kiűzzük a tejsavat izmainkból, ezzel enyhítve az izomfájdalmat, a tánc közben végzett nyújtással pedig a vérkeringésünket fokozhatjuk.

 

Emészthető mozgásforma

 

Minden mozgás segíti emésztésünket, ám a hastánc különösképpen jótékony hatással van rá! A csípőnkkel rajzolt végtelen nyolcasokkal, és hasunk hullámzásával gyorsíthatunk emésztésünkön. Ezzel a fogyókúrázók még nagyobb előnyhöz juthatnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.