A futás megváltoztatja az életet – beszélgetés Piringer Lászlóval

Piringer László 2021-ben 78 nap alatt 5005 kilométert megtéve keresztülfutott az Amerikai Egyesült Államokon. Első magyarként tudhatja maga mögött ezt az elképesztő távot, melyről a hirado.hu-nak mesélt.

Transzkontinentális futásáról, valamint nem mindennapi kalandjairól beszélgettünk vele és menyasszonyával, aki végigkísérte ezen az úton:

Piringer László három éve kezdett el rendszeresen futni, 2021-ben pedig féléves felkészülés után tíz államot átszelve, keresztülfutott az Amerikai Egyesült Államokon, ezzel összesen 5005 kilométert tett meg.

Piringer László 17 évig élt az Egyesült Államokban, párjával, Abbyvel is ott találkozott, és hét éve alkotnak egy párt. A futót menyasszonya is elkísérte az útra, mely Los Angelesből indult, és meg sem álltak New York városáig. Abby gondoskodott az út során arról, hogy László gördülékenyen teljesítse a hatalmas távot.

 

A 78 napig tartó transzkontinentális futással a No Kid Hungry Alapítvány számára hárommillió forintot gyűjtött össze.

 

Piringer László április elején ismét hihetetlen távot teljesített, ugyanis 24 órán keresztül, péntek reggel 8-tól szombat reggel 8-ig futott a margitszigeti futókörön, és ezzel a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjtött pénzadományt. Nem mindennapi történeteit velünk is megosztotta a pár.

Térdprobléma után újrakezdené a futást? 5 tipp a szakembertől

 

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. jáger lászló

  Én már nem futok
  örülök.ha nem fáj a derekam gyaloglás közben
  Futkározzanak a fiatalok és a gyerekek…
  csak ennyi
  barátilag
  JU.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.