9 tipp, hogy lapos legyen a hasad!

Sokak számára a lapos has kifejlesztése olyan fontos, mint a Szent Grál keresése. Hogyan érhetjük el? A következő 9 egyszerű életmód tipp elindíthat a jó irányba!

1. Tartásjavítás

Csoszogás és pocak: egyenesedj ki, és máris tettél valamit a hasadért verejtékezés nélkül! A jobb testtartás érdekében a füled legyen pont a vállad felett, a vállad pont a csípőd felett, a csípő a térd felett, a térd pedig a bokád felett! A vállad legyen egyenes, mint az ing a vállfán, nem pedig mint a szögön lógó ing! A testsúlyod a lábszáradon és a sarkadon legyen!

Foto:123rf.com

2. Az egész testet kell edzeni!

Ha lapos hasat akarsz, ne feledkezz meg a többi izomról sem! A mélyizmok közé tartoznak a hát- és a farizmok is többek között. A pilates az egyik módja annak, hogy megdolgoztassuk az összes mélyizmot, valamint a kart és a lábakat is: az egész test átmozgatása, ami edzi a hasat, és a többi izmot is.

3. Próbáld ki a kenu-tvisztet!

Állj egyenesen, lábak szét! Ujjaidat zárd össze erősen! Lélegezz ki, lendítsd az összeszorított kezeidet, a karokat, vállakat is, a testeddel fordulj balra, mintha kenuban eveznél! Közben emeld a bal lábadat fel és jobbra! Lélegezz be, és térj vissza a kezdő pozícióba! Lélegezz ki, és ismételd meg a mozdulatsort jobbra! Ismételd meg hússzor!

Fotó: 123rf.com

4. Macskarúgás!

Állj zárt lábakkal, a karodat tartsd oldalra! Lélegezz ki, a jobb lábadat emeld fel előre, ugyanakkor lendítsd előre a karodat vállmagasságban, s fordulj el a gerinceddel, mint egy macska! Olyan érzés, mintha a köldöködet valami a gerinc felé nyomná. Lélegezz be, és térj vissza a kiindulási pozícióba! Ismételd meg a bal lábbal, hússzor végezd el a gyakorlatot felváltva mindkét irányba.

5. Pilates gyakorlat!

Állj egyenesen, összezárt bokával, a lábujjak kissé kifelé! Emeld fel a karokat vízszintesen, az ujjakat kulcsold össze az áll alatt! Lélegezz ki, a karokat nyomd lefelé, a kezek és karok maradjanak közel a testhez! Közben a sarkadat emeld fel, állj lábujjhegyre! Maradj így két másodpercig, lélegezz be, és térj vissza a kiinduló helyzetbe! A has behúzódik, és visszaereszkedik, a karok lemennek. Ismételd meg hússzor!

Foto:123rf.com

6. Figyelj az étrendedre!

Végezhetsz hasizomgyakorlatokat, míg lemegy a nap, de ha úszógumid van, az erős has nem látszik. A háj eltüntetéséhez át kell nézned, mit eszel, és milyen aktívan élsz, más szóval egyél kevesebbet és mozogj többet, ezzel javíthatsz az energiamérlegeden.

7. Az eszközök szabadon választottak

Fit-ball, szalagok, edzőterem-bérlet: mind hasznos, de nem szükségesek az erősebb hashoz. A mindennapi életben – séta közben, sorbanálláskor, egy partin – edzheted a hasadat azzal, hogy egyenesen állsz, erőteljesen kilégzel.

8. Legyenek reális céljaid!

A génjeid is szerepet játszanak a testalkatodban, de ez nem lehet ok arra, hogy feladd, és beülj a cukrászdába! A céljaid legyenek reálisak, és összpontosíts a saját testedre, ne egy idealizált képre! Rubint Réka vagy Beyoncé hasa motiválhat téged, de ne akarj ugyanolyanná válni!

Amikor hozzákezdünk az edzéshez, mielőbb látványos eredményt szeretnénk – a mutatós hasizmokhoz azonban hozzáértő edzés kell.

Hogy dolgoztasd a haránt hasizmot?

9. Lassan siess!

Ne várj gyors eredményt! A beígért gyors változások átmenetiek! Tervezz lassú de biztos fejlődést, és készülj fel arra, hogy lesz kudarc sőt csalódottság is! Idővel és kitartással érhető el az eredmény!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.