7 gyakorlat a szuper-szexi lábakért

Tudtad, hogy a legtöbb kalóriát akkor égeted el, amikor a lábaidat tornáztatod? Ez azért van, mert a tested legnagyobb izomcsoportja található itt. Íme pár gyakorlat a lábaid szépségéért és egészségéért!

Gyakorlatok – egyszerűek és gyorsan elvégezhetők

A KamaszPanasz összegyűjtött hét szuper gyakorlatot, amit akár otthon is könnyedén végezhetsz.

1 Guggolás
Mi sem egyszerűbb: tedd csípőre a kezed, és a hátadat kímélve guggolj le úgy, hogy a térded ne érjen túl a lábszáradon. Ha egy kicsit nehezen megy, semmi gond, használj két széket az egyensúlyod megtartására.

2 Guggolás labdával
Ha van fitnesz labdád, támaszd a falhoz, és guggolj le úgy, hogy közben a labdát tartod a hátaddal.Ne feledkezz el a nyújtásról sem! Csinálj 15 darabot, 3 sorozatban!

3 Kitörés
Az egyik lábaddal lépj ki, majd hajlítsd a térded, és lépj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd a másik lábaddal is. Az egyensúlyozást segítheted azzal, ha egy székbe kapaszkodsz.

4 Oldalt guggolás
Ez remek a belső combok erősítésére és formálására. Lépj ki az egyik lábaddal oldalra, és hajlítsd be, majd egyenesíts ki újra, és lépj vissza a kiindulóállapotba. Ismételd meg lábanként huszonötször. Figyelj arra, hogy az  elöl lévő lábad mindig derékszöget zárjon be.

5 Lábemelés oldalra
A gyakorlatot végezheted a falnál állva is. Emeld meg a lábad oldalra, majd óvatosan engedd le, de ne tedd le a talpad, csak a lábujjak érintsék a talajt. Mindkét oldalra ismételd meg harmincszor.

6 Lábemelés fekve
Feküdj oldalvást a földre, az egyik lábad helyezd a másikra. Óvatosan emeld a felső lábad 10-szer, majd fordulj a másik oldaladra, és végezd el ismét. Ez a gyakorlat erősíti a felső combot, és a feneket.

7 Vádli erősítése
Ezzel az egyszerű gyakorlattal erősítheted és formálhatod a vádlidat, hogy minden szoknya és rövidnadrág jól mutasson rajtad. Állj meg zárt lábbal, emelkedj lábujjhegyre, majd vissza. Ismételd meg, ahányszor csak bírod. Nyújtásként ülj nyújtott ülésbe, és a talpad húzd magad felé.

Ne feledkezz el minden edzés előtt bemelegíteni, majd a végén nyújtani, lazítani. Az izmok csak így fejlődhetnek egészségesen, és a segítségükkel elkerülheted az izomlázat és a kínzó fájdalmat.

Jó edzést!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.