Újra rátaláltak nőiességükre és szépségükre a tünetmentes daganatos betegek

Egy szakértőkből álló szépítő brigád három, daganatos betegséget leküzdő nő külsejét változtatta meg egy nap alatt: a hölgyek orvos-esztétikai kezeléseken vehettek részt, új frizurát és sminket kaptak, és egy magyar divattervező is megajándékozta őket egy-egy ruhával stílustanácsadás keretében. A kezdeményezés elsőre olyan jól sikerült, hogy biztosan lesz folytatás, a jövőben még több nő kap lehetőséget, hogy újra rátaláljon saját szépségére, nőiességére.
A budapesti orvos-esztétikai központban három olyan hölgyet láttak vendégül a szakértők, akik megküzdöttek a rákkal, és jelenleg tünetmentesek. Köztük volt egy hamarosan az 50. születésnapját ünneplő nő, aki évekig végbél-daganattal küzdött, egy 69 éves nő, aki a mellrák miatt kapott kezelések következtében a haját, és a szemöldökét is elvesztette, és olyan résztvevő is, aki a betegsége óta szintén betegeken igyekszik segíteni.
A szépségnapon orvos-esztétikai specialisták szépítették a hölgyeket, kipróbálhatták az arcszobrászatot hyaluronsavval, de a korrekciók mellett új frizurát, sminket és ruhát is kaptak ajándékba – amellett, hogy a teljes nap róluk, és nőiességük megéléséről szólt.

„Az ötlet onnan jött, hogy nemrég járt nálam egy daganatos betegségen átesett páciens. Nagyon megtört volt, vékony, beesett arccal, és sokkal idősebbnek tűnt a koránál. Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha mi is segíthetnénk hasonló betegségen átesett pácienseknek. Aztán felkerestem a többieket, a sminkest, a fodrászt és a stylistot, hogy lenne-e kedvük csatlakozni, mit szólnának ehhez a projekthez. Mindenki egyből igent mondott!” – mesélte dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista.

A Magyar Rákellenes Liga és az orvossztétika központ a jövőben is szeretne segíteni daganatos betegségen átesett hölgyeknek, terveik szerint évente megismétlik a jótékonysági eseményt.

Forrás: New Beauty, purecom
Képek: New Beauty

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.