Le a félelmekkel!

Egy mondás szerint „Egyszerű az élet, csak bonyolult az út odáig, hogy egyszerű legyen.” Ha így van, akkor viszont egyszerűsítsük le!

Személy szerint nem találkoztam olyan emberrel, magamat is beleértve, akinek ne lettek volna félelmei. Nincs is ezzel semmi baj akkor, ha csak rövid ideig tart. Ha viszont hosszú ideig tartasz valamitől, az nagy valószínűséggel „belenő a valóságodba”, hiszen a rá irányuló figyelmeddel segítesz neki.

Ha tetszik, ha nem, van egy olyan képességünk, hogy amire a figyelmünket helyezzük, az teremtődik. Ez nem csak attól függetlenül van így, hogy jó vagy rossz dologra figyelsz, hanem attól is, hogy tudatosan vagy tudat alatt teszed ezt. Tehát, ha vizualizálod a félelmeket, akkor azok előbb-utóbb valóra válnak. Na kérem, itt álljunk meg egy pillanatra, mert ha ez így működik, akkor viszont nyert ügyünk van!

Ugyanis, ha ez a félelem forrása, akkor ez a félelem gyógymódja is.

Fotó: pexels.com

Ha túl egyszerűnek tűnik, akkor is csupán három összetevője van a megoldásnak.

  1. Fogalmazd meg magadnak a félelmeidet.
  2. Fogalmazd át őket pozitív előjelűvé. Beszélj pozitívan. Például ha az a tetten ért félelmed, hogy nem fogsz megismerkedni senki olyannal, aki neked jó lehet. Mondd azt, hogy „meg fogok ismerkedni valakivel, aki nekem pont jó lesz.”
  3. Higgy benne és ne is akárhogy. A hit az én olvasatomban olyan állítás a világról vagy annak egy részéről, amit igazságként, tényként fogadunk el saját magunk számára.

 Ehhez tegyük még hozzá a „kreatív” szót. A kreativitás szó eredete a latin creare szóból ered, amelynek jelentése nemzeni, szülni, alkotni, megteremteni. A megalkotott kifejezés így: kreatív hit. Nos, ezt kívánom neked. Minden reggel felkelés után közvetlenül pozitív gondolatokkal indítsd a napot, ami mögött ott van a kreatív hited. Semmi más dolgod nincs vele, mert az egészben az a titok, hogy nincs titok!

Szerző: Pilát Gábor 

Pilát Gábor

Pilát Gábor az elmúlt húsz évben közel 33.000 embert képzett értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, továbbá több mint 8 éve tart személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Az itt szerzett tapasztalat alapján már a kezdetektől azt figyelte meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság. 

Ha itt az idő

Van egy szerkezet, az óra, melynek mutatója,

Szinte emberemlékezet óta,

Fáradhatatlanul jár körbe-körbe,

Hajtva az időt előre.

Az meg megy, fut, szinte rohan,

De hogy miért siet és hova...?

Titkát féltve őrzi, megtartja magának,

Csak egyet árul el belőle a világnak,

Ha itt az idő menni kell,

Gazdagnak, szegénynek, parasztnak, királynak.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.