Siker, pénz, csillogás a saját filmedben

A KFT együttes egy sora jutott eszembe, amikor azt mondtad a pénzről beszélgessünk…

Elcsépelt téma, mégis örök érvényű, főleg most, amikor minden médium gazdasági válságról beszél, és nem csak egyének szintjén, hanem államok, sőt az egész világgazdaság szintjén is megremegni látszik a pénzhez való viszonyunk.

A pénz nem más, mint energia. Kapcsolatom a pénzzel, azt mutatja meg, milyen a kapcsolatom a saját energiáimmal.A pénz ugyanis csak egy eszköz valaminek a továbbvitelére, megvalósítására. Ha úgy tetszik, egy papírformájú lehetőség. Ugyanis hiába van a kezedben, további energiát igényel tőled, hogy valamit kezdj vele – mondta Szuhai Nóra humán fejlesztő, coachamikor a pénzünk és önmagunk viszonyáról kérdeztem.

Nekem az az álmom, hogy sok pénzt keressek, és biztos vagyok abban, hogy sokan vagyunk még ezzel így…

shutterstock_77742703

Játsszuk el azzal a lehetőséggel, hogy adok neked százezer forintot. Ez nem százezer forint, hanem rengeteg lehetőség, amely ebbe az összegbe belefér, és arra fogod elkölteni ami neked most a legfontosabbnak tűnik.

Ha azt akarod megélni, hogy a saját illúzióidba menekülj, akkor lemész a sarki kocsmába és eliszod. Ha az a fontos számodra, hogy szépnek lássanak az emberek, mert úgy gondolod, többre van szükséged a természetes kisugárzásodnál, akkor elmész és ruhát, sminket fogsz venni belőle a legközelebbi plázában.

Ha az a fontos számodra, hogy fejlődj, akkor ezt a pénzt valamilyen tanfolyamra fogod elkölteni. Ha több könnyedséget és örömöt szeretnél az életedben, akkor a barátaiddal fogod elszórakozni. De a pénz csak eszköz. A döntést és a felhasználás iránya a te kezedben van. Az fogja megmutatni milyen energiákat mozgatsz az anyagi javaid által, hogy milyencselekvéseket vált ki belőled, mert az vagy, amit megteszel.

5xgpbf8812

Hogyan tudok segíteni magamon, hogy jól beosszam a fizetésem?

A pénz ugyanúgy önismereti kérdés, mint a siker vagy a karrier. Akkor lesz pénzed, hogyha a célod kellően fontos ahhoz, hogy megszerezd rá a tőkét. Néha azonban rosszul mérjük fel a saját erőnket, energiánkat, és nem tudjuk megvalósítani a céljainkat. Egy felvett hitel olyan, mintha előre odaadnád a banknak az energiáid nagy részét.

Ha valakinek túl sok a hitele, nekem azt mutatja, hogy rosszul mérte fel az erejét, rosszul megválasztott célt követett.  Azt gondolom, az emberek problémáját nem a még több pénz fogja megoldani, hanem a céljaik és a motivációjuk, átalakítása. Az a realitás, hogy mennyi energiám, lehetőségem van bizonyos dolgokra. Ha jól belegondolok, a nullák száma az energiák tekintetében mindegy. Ha kispénzből nem tudtuk megvalósítani a kis lehetőségeinket, akkor nagy pénzből sem tudjuk majd a nagyobbakat. Miért? Mert az energiáink beosztását kell először megtanulnunk, majd a jó célok megfogalmazását, hogy a pénzünkkel bánni tudjunk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.