Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?

Szeretnél terhességi tesztet csinálni? Biztos eredményt akarsz? Nem mindegy, hogy mikor csinálod meg a tesztet!

Ha túl korán használod a terhességi tesztet, az akár félre is vezethet! Cikkünk ebben segíthet! Legelőször is fontos tudni, hogy mikor menstruáltál utoljára, általában hány napos a ciklusod, illetve, hogy mikor kezdődik el az ovulációd. Ha nem vagy biztos az ovulációban, középértéknek veheted a 14. napot, ami átlagos.

A ciklus 14. napja – OVULÁCIÓ

Ezen a napon a megérett petesejt a petevezetékbe vándorol, ahol ha találkozik a spermiummal, megtermékenyül. A petesejt az ovuláció után körülbelül 24 óráig képes a megtermékenyülésre. A megtermékenyítés pillanatában a protein burok megerősödik a petesejt körül, megakadályozva ezzel más spermiumok bejutását. A megtermékenyítés pillanatában a ,,baba” genetikája teljesen komplett, beleértve a nemét is.

terhessegiteszt640

A ciklus 15-16-17. napja – MÉG TÚL KORAI TESZTELNI!

Ha megtermékenyült, a petesejt még a petevezetékben osztódni kezd, zigótává alakul, és még körülbelül három napig marad a petevezetékben. Miközben tovább osztódik, a petesejt mindezek után a méh felé vándorol, ahol még be kell ágyazódnia, így a terhesség ezekben a napokban nem kimutatható. A terhességi tesztek a HCG hormon alapján mutatják ki a terhességet, amely csakis akkor kezd el termelődni, ha a petesejt már beágyazódott! Amíg nincs beágyazódás, nincs HCG, azaz a terhességi teszt negatív lesz (még akkor is, ha a megtermékenyülés ténylegesen megtörtént!).

A ciklus 18. napja- MÉG TÚL KORAI TESZTELNI!

A beágyazódás általában az ovulációt követő 6-10. napon történik meg. Amíg nincs beágyazódás, nincs HCG, azaz a terhességi teszt negatív lesz (még akkor is, ha a megtermékenyülés ténylegesen megtörtént!).

A ciklus 19. napja -MÉG TÚL KORAI TESZTELNI!

A beágyazódás még nem történt meg! A terhességi tesztek a HCG hormon alapján mutatják ki a terhességet, amely csakis akkor kezd el termelődni, ha a petesejt már beágyazódott!

A teljes cikkért kattints ide!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.