Amit a fiúkról tudni kell

A kamaszkor a fiúkat is összezavarja. Kalandozás a kamasz srácok összekuszálódott érzelmei között, avagy tippek tini lányoknak és szülőknek.

A kamasz fiúk viselkedését nem csak az anyjuk követi nehézkesen, de a tini lányok sem értik sokszor, mi készteti őket bizonyos viselkedésre. Mentségük azonban nekik is van. A kamaszkor és a tomboló hormonok a fiúk érzelmeit épp úgy felforgatja, mint a lányokét.

Erről azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hiszen a lányokkal ellentétben a srácok igyekeznek „gyengeségüket” teljesen elnyomni. Vajon milyen változásokon esnek át a férfikor felé tartó fiatalok?

Változások kora

Mélyülő hang, szőrösödő testrészek, és az állandó probléma a ruha hosszával. Csupán néhány változás, amivel minden kamaszodó srácnak meg kell küzdenie, és eközben hozzászoknia a teste folyamatos átalakulásához. A pubertáskor nem csak a gyengébbik nemet zavarja össze, ráadásul ezeket a szokatlan érzelmeket a fiúknak olykor tovább tart kezelni.

Mindig csak az a szex

A test változása, az egyre erősödő vonzalom a lányok iránt, és a folyamatos kontroll a gondolatok, és az egyfolytában dolgozó hormonok okozta testi átalakulások felett, nem egyszerű feladat.

kamasz-fiu1

A srácoknak hozzá kell szokniuk az új érzelmekhez, és meg kell tanulniuk kezelni, a folyton a szex körül kavargó gondolataikat. Eleinte ez a lányok piszkálásával próbálják oldani, de szerencsére rövid időn belül megtanulják máshogy is kifejezni érzelmeiket.

Tényleg éretlenek?

A lányok hamarabb érnek, és a gondolkodásukban is lekörözik néhány évvel a másik nemet. Tinédzserkorban 2-4 éves eltérés is lehet a fiúk és a lányok viselkedése, illetve az ahhoz kapcsolható érzelmi, értelmi szint között. Ez pedig nem a srácok oka, szimpla biológia. Nem véletlen tehát, hogy a lányok többnyire néhány évvel idősebb, „érettebb” fiú társaságára vágynak. Ez a különbség azonban pár éven belül lecsökken.

Csak egy kis türelem kell

Ezeken az alapvető, de mégsem eleget hangoztatott ponton elgondolkodva rá kell jönnünk, túl nagy a nyomás a srácokon. Kicsivel több időre van szükségük, míg megértik, mi történik a testükben, fejükben, ráadásul eközben még a lányok érthetetlen viselkedéséhez is hozzá kell edződniük. Nincs mit tenni, hagyni kell, had érjék utol magukat, és a lányokat is!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.