Alkoholista tini = alkoholista felnőtt?

A késői tizenévesek nagy ivászata gyakran felnőttkorban is folytatódik és ez hosszú távon is problémákat okoz. Elegendő bizonyíték van arra nézve, hogy az idősebb tinik körében az alkoholfogyasztás csökkentése nem csak az azonnali károsodást védi ki, de csökkentheti a hosszú távú problémák előfordulását is.

A londoni Közegészségügyi és Trópusi Betegségek Intézetének kutatói 54 tanulmány adatait elemezték, amelyek a felnőttkori alkoholfogyasztás hatásait vizsgálták, ideértve az alkoholizmust, a bűnelkövetést, a pszichiátriai betegségeket, a dohányzást, az iskolázottságot és a halált.

Az eredményeket a PLoS Medicine folyóiratban tették közzé. „A késő tizenéves kori alkoholfogyasztás nagy valószínűséggel felnőttkorban is folytatódik, egészen azokig az életkorokig, amikor a felnőtt szociális szerepek már kialakultak” – számolt be a cikkben Jim McCambridge és kutatócsoportja. Bár elegendő bizonyítékot találtak az összefüggésre, a kutatók úgy vélik, további kutatásokra van szükség ezen a területen, mivel kevés a jól megtervezett és kivitelezett vizsgálat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.