7 feszültségoldó módszer fiataloknak

A kamaszok élete sem gondtalan. A feszültség és a stressz őket is eléri, ezért fontos gondoskodni arról, hogy le tudják vezetni

Nehéz visszagondolni, de a diákok élete sem gondtalan. Amellett, hogy úgy érzik, az egész világ ellenük van, a folyamatos teljesítménykényszer, a mindennapos dolgozatok miatt egyre nagyobb feszültség nehezedik rájuk. Ha mindez családi gondokkal, vagy a barátok közt felmerült feszültségekkel is kiegészül, valóban szükség van a stresszoldásra. Ahhoz, hogy egészségesek maradjanak, tudniuk kell, hogyan vezethetik le agondokat.

A mozgás öröme

A zene és a tánc, a buli és a szórakozást – természetesen ésszerű keretek között – remek módja annak, hogy a kamaszok kirázzák magukból a gondokat és a feszültséget. Éppen ezért a szülőknek sem szabad tiltania a bulizást, csupán meg kell tanítani a fiatalnak, hogy aközben se veszítse el az eszét.

foci3

Karaoke

A kamaszokat élteti a zene, így ha a kedvenc számuk szól, már tekerik is fel a hangerőt és éneklik hangosan a szöveget. A karaoke közben ugyanez valósul meg, így kizárt, hogy ne torkoljon önfeledt kikapcsolódásba. Aki szégyenlősebb, kezdheti duettben.

A nevetés gyógyít

Az önfeledt kikapcsolódás remek problémaűző módszer. Egy vicces mozi a barátokkal, vagy egy csajos/pasis este a legjobb haverokkal, garantáltan eltereli minden kamasz figyelmét a feszültségekről. Ami pedig még inkább rásegít ebbe, az ilyenkor elkerülhetetlen nevetőgörcs, aminél talán nem is lehet élvezhetőbb módszert találni a stresszmentesítésre.

A kedvenc időtöltés

Egy megfelelő hobbi nem csak a gondokról tereli el a fiatal figyelmét, de segít a felgyülemlett stressz oldásában a végzett tevékenységtől függetlenül. A hangszer, sport, csapatjátékok, rajzolás, vagy tánc egyaránt nyújt segítséget abban, hogy akár teljesen egyedül túllendüljön a tini a nehéz pillanatokon.

kamaszok3

Kibeszélés módszere

A kamasz panasz a barátok között aranyat ér. Néha a nyugalom eléréséhez elég, ha kibeszélhetjük a gondokat, a meg nem értettségünket és félelmeinket. A negatív tapasztalatok és feszültség megosztása a barátokkal, segít a mentális, szellemi egészség megőrzésében és a kiegyensúlyozottság visszanyerésében, hiszen attól a perctől kezdve nem fogja egyedül és elveszettnek érezni magát a fiatal.

Környezetváltozás

Ahhoz, hogy fel tudjunk oldódni és le tudjuk állítani a zakatoló agykerekeket, érdemes kiszakadni a megszokott környezetből egy rövid időre. Bár a fiatalok szívesen zárják magukra a szobájuk ajtaját, ki kell mozdítani őket legalább egy kiadós kirándulás erejéig. Így nem csak a tüdejük, de a fejük is kitisztulhat.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.